Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κάρολος Μωραϊτης: Η Ζωή Και Η Δολοφονία Του Πρωθυπουργού Θεόδωρου Δηλιγιάννη

 Εκδήλωση παρουσίαση βιβλίου  




Την  Τετάρτη  30 Μαϊου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. έγινε  η παρουσίαση του νέου βιβλίου "Η Ζωή Και Η Δολοφονία Του Πρωθυπουργού Θεόδωρου Δηλιγιάννη" του εκλεκτού φίλου και συναδέλφου Κάρολου Μωραϊτη* στην κατάμεστη αίθουσα της  ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 20.  Με ομιλητές τους κ.κ. Ηλία  Γιαννικόπουλο  διδάκτορα Εδιμβούργου, τον Γιάννη Κάππο διδάκτορας Ιστορίας και  Θανάση Φωτόπουλο  επικ. Καθηγητή  Νεοελληνικής Ιστορίας Παν. Πατρών οι οποίοι αναφέρθηκαν στο βιβλίο του συγγραφέα Κάρολου Μωραϊτη  και στάθηκαν στην εκκωφαντική σιωπή της επίσημης πολιτείας για τον Θεόδωρο Δηλιγιάννη που διετέλεσε πολλές φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας σε δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας αλλά και υπουργός σε πολλά υπουργεία. Παρ΄όλα ταύτα δεν τιμήθηκε όπως θα του άξιζε. Το "μπαλάκι" έπεσε στους συμπατριώτες μας Λαγκαδινούς να πράξουν τα δέοντα ώστε να βγει από την λήθη ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης έστω και μετά από εκατόν επτά συναπτά έτη από την δολοφονία του στις 31 Μαΐου1905  έξω από την (παλαιά) Βουλή των Ελλήνων .







Κάρολος Μωραϊτης*
Η Ζωή Και Η Δολοφονία Του Πρωθυπουργού Θεόδωρου Δηλιγιάννη
Σελίδες: 276,  Α' Έκδοση: Αθήνα 2012
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Εκατό και επτά χρόνια από την δολοφονία του Θεόδωρου Δηλιγιάννη 
από τα Λαγκάδια Γορτυνίας
Στις 31 Μαΐου 1905 γράφτηκε μία από τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης δολοφονήθηκε έξω από τα σκαλοπάτια της Παλαιάς Βουλής από το αμφίστομο μαχαίρι του Αντώνη Κωσταγερακάρη, ενός ανθρώπου του υποκόσμου, επειδή ως πρωθυπουργός αποφάσισε το κλείσιμο των χαρτοπαικτικών λεσχών.
Το ειδεχθές έγκλημα συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Η σύλληψη του δολοφόνου οδήγησε γρήγορα στην αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού Γεώργιου Μητσέα. Στη δίκη που ακολούθησε, ο Κωσταγερακάρης καταδικάσθηκε εις θάνατον, ενώ ο Μητσέας σε φυλάκιση οκτώ ετών.
Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την πολιτική δράση, τη δολοφονία και τη δίκη των δύο δραστών, κυρίως μέσα από τον Τύπο της εποχής, που παρακολουθούσε καθημερινά με έκδηλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 _______________
*Ο Κάρολος Μωραΐτης, κερκυραϊκής καταγωγής, γεννήθηκε στην Φρεαττύδα του Πειραιά, τον Μάρτιο του 1956. Το 1974 τελείωσε το παλιό εξατάξιο γυμνάσιο του Κορυδαλλού και για τρία χρόνια παρακολούθησε μαθήματα λογοτεχνίας στο κέντρο σπουδών "Δολιανίτη", που λειτουργούσε τότε στην Αθήνα. Το 1979 γράφτηκε στην δημοσιογραφική σχολή "Όμηρος", από την οποία αποφοίτησε το 1981. Την ίδια χρονιά πέρασε στο δημοσιoγραφικό χώρο και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα "Βραδυνή". Μετά την αναστολή έκδοσης του εν λόγω εντύπου, στις 4 Απριλίου 1989, προσελήφθη στην Ε.Ρ.Τ., στην οποία εξακολουθεί να εργάζεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα με τη δημοσιογραφία ασχολείται και με την συγγραφή φιλολογικών, δημοσιογραφικών και καλλιτεχνικών βιβλίων. Είναι μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου