Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά σαφές προβάδισμα αυξάνοντας τα ποσοστά του, που τον φέρνουν στην πρώτη θέση.


Στο 27,7% ο ΣΥΡΙΖΑΠΡΩΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ MARC ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Στο 27,7% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελαφρώς ενισχυμένη η ΝΔ, μικρή μείωση για ΠΑΣΟΚ

Νέες ανατροπές στο εκλογικό σώμα καταγράφει η πρώτη πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Μαΐου από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Στην εκτίμηση ψήφου, όπως παρουσιάστηκε στο χτεσινό δελτίο ειδήσεων του Αlpha, χωρίς να υπολογίζεται το λευκό και το άκυρο, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 27,7%, αυξημένο κατά 11 μονάδες σε σχέση με τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών.
Μικρή αύξηση καταγράφει η ΝΔ (20,3% έναντι 18,85% που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές), ενώ ελάχιστη μείωση εμφανίζει το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ που λαμβάνει 12,6% (13,18% στις τελευταίες εκλογές).
Στο 27,7% ο ΣΥΡΙΖΑ
Μειωμένη δύναμη ωστόσο, περισσότερο από 1 μονάδα σε σχέση με τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα, καταγράφεται από την έρευνα στα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα. Συγκεκριμένα το ΚΚΕ εμφανίζεται με ποσοστό 7% (-1,48%), η Χρυσή Αυγή με 5,7% (-1,27%) και η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% (-1,21%). Αντίστοιχες μειώσεις στα ποσοστά τους παρουσιάζουν και τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η παράσταση νίκης που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στη μετακίνηση ψηφοφόρων από τα άλλα κόμματα, κυρίως από τον χώρο της Αριστεράς αλλά και σχηματισμών που βρέθηκαν εκτός Βουλής.
Οι ψηφοφόροι που μαγνητίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έλκονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, από την αντιμνημονιακή ρητορική του κόμματος σε συνδυασμό με την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς, που παρουσίασε ο επικεφαλής Αλ. Τσίπρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε τις ημέρες που ο κ. Τσίπρας αξιοποιούσε τη διερευνητική εντολή που του δόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο τμήμα των νέων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το ΚΚΕ (22%) και από μικρότερα κόμματα (19,3%) όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που μειώνεται αισθητά το ποσοστό τους σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές. Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες προέρχεται το 11% των νέων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ από το ΠΑΣΟΚ μόνο το 8%, όπως αντίστοιχα και από τη Χρυσή Αυγή (8%).
Η μεγαλύτερη μερίδα ψηφοφόρων που μετακινούνται στη ΝΔ προέρχεται κυρίως από τους Ανεξάρτητους Ελληνες (4,9%). Το ΠΑΣΟΚ «κερδίζει» κυρίως από τους ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Αριστεράς (5,4%).
Από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών δεν έμεινε ικανοποιημένο το 53,2% των ερωτηθέντων σε αντίθεση με το 44,8% που ικανοποιήθηκαν πολύ ή αρκετά. Οπως είναι φυσικό, το 77,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ικανοποιημένοι όπως και το 75% της ΔΗΜΑΡ. Στον αντίποδα βρίσκονται οι ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όπου σε ποσοστά πάνω από 82% εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το αποτέλεσμα, λόγω της κατάρρευσης των ποσοστών των 2 κομμάτων...........
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
___________________________________
εφημ. ΕΘΝΟΣ, Σάββατο 11.5.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου