Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας:: "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Τους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού, θυμήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παραχωρώντας συνέντευξή στο Βήμα της Κυριακής, ειδικά στο σημείο εκείνο, όπου ο κυνικός φιλόσοφος Μένιππος βγαίνοντας από το ακάτιον του Χάρωνος, αρνήθηκε να πληρώσει το ναύλο, που ήταν ένας οβολός, λέγοντας «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», δηλαδή δεν μπορείς να πάρεις λεφτά από κάποιον που δεν έχει, όταν επεσήμανε ότι «ακόμη και να ψηφιστούν τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν γιατί οι πολίτες δεν έχουν πλέον εισόδημα».
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ευθέως το σύνολο των κυβερνητικών εταίρων για την πολιτική των μέτρων που υιοθετεί, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της.
Το ζήτημα για το πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι η πιθανή πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα να σηματοδοτήσει και ευρύτερες αλλαγές στην Ευρώπη, καθώς η πρόταση του κόμματός του είναι πιο φιλική προς το ευρώ την ώρα μάλιστα που η εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική θέτει σε κίνδυνο την ενωμένη Ευρώπη.
Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική τους επιλογή, μια Ευρώπη όμως που οδηγείται σε τέλμα, σε διάλυση, λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Ο A. Τσίπρας δηλώνει έτοιμος για μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη που θα προκύψουν από πιθανές κοινωνικές αναταράξεις και τονίζει πως είναι έτοιμος ψυχολογικά και πολιτικά σύγκρουση και ρήξη με κάθε κόστος με την μνημονιακή πολιτική έχοντας παράλληλα σχέδιο για την οργάνωση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Για το θέμα της «ξενοφοβικής πολιτικής» ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως θα πρέπει να αναδειχτεί περισσότερο τονίζοντας πως ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι φαινόμενα που παράγονται από μια βάρβαρη οικονομική πολιτική.

_______________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου