Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Οι δανειστές θέλουν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό θεωρούν οι οκτώ στους 10 Έλληνες


Οκτώ στους 10 Ελληνες θεωρούν ότι οι δανειστές θέλουν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό

Οι δανειστές θέλουν να σώσουν τη χώρα αφού πρώτα διαλύσουν τον κοινωνικό της ιστό, πιστεύουν οκτώ στους δέκα Έλληνες, ενώ μικρό είναι το ποσοστό εκείνων (μόλις 42%) που θεωρεί ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε τους όρους του μνημονίου.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της ALCO "Οικονομικό Βαρόμετρο" που έγινε σε 1.000 άτομα για λογαριασμό του ΕΒΕΑ. Την έρευνα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Πιο αναλυτικά, το 81% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 8% του συνόλου διατηρεί τόνους αισιοδοξίας, ενώ το υπόλοιπο 11% επέλεξε να μη συμμετάσχει. Σημειώνεται ότι, σε σύγκριση με τα ευρήματα της προηγούμενης έρευνας, δε βελτιώθηκε το ποσοστό αισιοδοξίας των ερωτηθέντων αλλά αυξήθηκε το ποσοστό εκείνων που επέλεξαν να μην απαντήσουν. Η μείωση δηλαδή του ποσοστού απαισιοδοξίας δε μεταφράστηκε σε αύξηση του ποσοστού αισιοδοξίας αλλά σε αύξηση το ποσοστού αποχής.
Σε ό,τι αφορά στα προσωπικά οικονομικά των ερωτηθέντων, επίσηςτο 81% του συνόλου σε αυτή την έρευνα δήλωσαν απαισιόδοξοι –συγκρινόμενο με το 85% της προηγούμενης περιόδου-, το 9% των ερωτηθέντων δήλωσαν αισιόδοξοι –ελάχιστη αύξηση από το 8% της προηγούμενης έρευνας-, ενώ και σε αυτή την ερώτηση αυξήθηκε το ποσοστό των ερωτηθέντων που δε συμμετείχαν από το 7% στο 10%.
Η τάση μείωσης στα ποσοστά απαισιοδοξίας των πολιτών που παρατηρήθηκε στην έρευνα της προηγούμενης περιόδου συνεχίζεται και εδώ, κάτι το οποίο όμως δε μεταφράζεται και σε βελτίωση κατά το ίδιο μέγεθος των ποσοστών αισιοδοξίας. Αντιθέτως, αυξήθηκε το ποσοστό αποχής των πολιτών και στις δυο ερωτήσεις.
Σε ό,τι αφορά στα ερωτήματα που παραδοσιακά πλέον θέτει το ΕΒΕΑ για επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το ευρύ κοινωνικό σύνολο:
Το πρώτο από τα ερωτήματα αυτά αναφέρεται στην ουσιαστική και ειλικρινή θέληση των δανειστών μας για διάσωση της ελληνικής οικονομίας χωρίς τη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, το 81%, δεν έχουν πειστεί για τις ειλικρινές προθέσεις των δανειστών μας να μείνει ανεπηρέαστος ο κοινωνικός ιστός από τα οικονομικά δρώμενα. Αντιθέτως, το ποσοστό αυτό είναι αρκετά χαμηλό, μόλις στο 8%, ενώ και πάλι σημειώθηκε αρκετά υψηλό ποσοστό αποχής το οποίο ανήλθε στο 11%.
Το δεύτερο από τα ερωτήματα αφορά το εάν η ελληνική οικονομία έχει πραγματοποιήσει ουσιαστικά βήματα βελτίωσης που θα επιτρέψουν την διαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Η πλειοψηφία των πολιτών απάντησε θετικά, με το 42% να πιστεύει ότι πλέον μπορούμε να διαπραγματευόμαστε τους όρους, ενώ το 32% απάντησε αρνητικά υποστηρίζοντας ότι δεν έχουμε την δυναμική για διαπραγματεύσεις. Επίσης υψηλό ήταν το ποσοστό όσων επέλεξαν να μην συμμετάσχουν, φτάνοντας στο 26% του συνόλου των ερωτηθέντων.
Στο τελευταίο ερώτημα, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τον βαθμό στον οποίο η πάταξη της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής αποτελούν προτεραιότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης. Δυστυχώς, οι απαντήσεις επισκιάζουν οποιαδήποτε προσπάθεια έχει πραγματοποιηθεί, κρίνοντας ανεπαρκή ή και αναποτελεσματικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον σκοπό αυτό. Σχεδόν ένας στους δύο (49%) ερωτηθέντες πιστεύει ότι η πάταξη της παραοικονομίας δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αντιθέτως, το 17% πιστεύει ότι η πάταξη της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής είναι λίγο σημαντική για την Κυβέρνηση, το 25% αρκετά σημαντική, το 6% πολύ σημαντική ενώ το 3% επέλεξε να μην απαντήσει. Κατά συνέπεια λοιπόν, αρκετά μεγάλο ποσοστό του συνόλου θεωρεί πως οι ενέργειες για την πάταξη της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής δε στοχεύουν σωστά, είτε είναι ανεπαρκείς, είτε λειτουργούν με λανθασμένα κίνητρα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ


____________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου