Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Oι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση»: «ενοχλεί κάποιους το γεγονός πως βρισκόμαστε στο πλευρό των πολιτών»Δε θα ασχολούμουν με το θέμα. Άλλωστε δεν βλέπω το χαζοκούτι (τηλεόραση). Κάνει όμως εντύπωση η ολοκληρωτική νοοτροπία κάποιων.

«Με επιστολή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, δίνει συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε την Τετάρτη με τους δημοσιογραφους της ΝΕΤ, με αφορμή τα σχόλιά του στο Twitter στα οποία έκανε λόγο -έμμεσα- για ευνοϊκή μεταχείριση στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μουρούτης ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα από τα καυστικά σχόλιά του: «Λυπούμαι την δημοσιογράφο της ΝΕΤ, που δεν της επιτρέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να του υποβάλει ερώτηση...Δέκα λεπτά αμίλητη είναι...».

Από την πλευρά τους, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση», Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη απάντησαν σήμερα το πρωί στον κ. Μουρούτη, λέγοντας πως «ενοχλεί κάποιους το γεγονός πως οι ίδιοι βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών».

Ο κ. Μουρούτης ανταπάντησε άμεσα με επιστολή του, στην οποία, μεταξύ άλλων, εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, κ. Τρίμμη ενώ τονίζει πως είναι αποφασισμένος «να μην αλλάξει όσο κι αν ενοχλεί».


Θα μου επιτρέψει και μένα η Μεγαλειότης σας, κύριε διευθυντά του γραφείου προπαγάνδας του Σαμαρά, να κάνω μερικά (σατυρικά) σχόλια.
Έχετε απόλυτο δίκιο, εξοχότατε. Ακούς εκεί, η δημοσιογράφος, να μην έχει την αντικειμενικότητα των άλλων δημοσιογράφων στα ιδιωτικά κανάλια. Να μην είναι αντικειμενική σαν την Τρέμη, τον Μπάμπη, τον Καψή, τον Τσίμα, τη Χούκλη, σαν τον Πρεντεντέρη έστω.
Ακούς εκεί, να μη διακόπτει τον Τσίπρα, να μην τον ειρωνεύεται, να μη λιβανίζει την Τρόικα! Που ακούστηκε σε μια καθώς πρέπει μπανανιά, όπως είναι η νεότερη επαρχία του τέταρτου Ράιχ, η Ελλαδάρα, να αφήνουμε να παρουσιάζεται και η διαφορετική άποψη;
Να τη μαστιγώσουμε, να βάλουμε και τον κασιδιάρη να την πλακώσει στις φάπες, για να μάθει. Ορίστε μας. Πως τολμά μια δημοσιογράφος να είναι ευγενική, με κάποιον που είναι αντίθετος στο Μνημόνιο; Πως τολμά να παίρνει το μέρος του κόσμου; Αίσχος!

Ρε γελοίοι της Νέας Δημαγωγίας, έχετε ένα σκασμό κανάλια και φυλλάδες, που σας γλύφουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Δεν χορτάσατε; Ή μήπως ζήλεψαν οι γριές των καναλιών, που υποστηρίζουν το μνημόνιο, γιατί είναι και χαριτωμένη μεταξύ άλλων, η κοπελίτσα, και θέλουν να τη φάνε;
Πέρα από την πλάκα. Η νοοτροπία αυτή που έχουν στην ΠΟΛΑ, είναι πολύ άσχημη.
Είναι το άγχος που υπάρχει σε κάθε φασισμό. Μην τυχόν και φανεί πουθενά έστω και χαραμάδα αλήθειας και καταρρεύσει το ψέμα. Να ακούγεται μόνο η άποψη του Μνημονίου. Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η «αντικειμενικότητα» δεν τον αφήνει, ε Αντώνη;
Αλλά η αλήθεια λάμπει δοσίλογοι. Και όσο περισσότερο σκοτάδι, τόσο μεγαλύτερη η λάμψη της.Αφήστε τους δημοσιογράφους αυτούς ήσυχους. Κοιτάξτε πως θα δικαιολογήσετε στα γίδια σας τις νέες μειώσεις των εισοδημάτων τους.
Και κάτι ακόμα. Να θυμίσω τα μοντάζ και το γλείψιμο που έκαναν τα κανάλια στο Γιωργάκη, ή το Σιμήτη, για να μη φαίνονται τα σαρδάμ τους; Να θυμίσω τα ψεύτικα γκάλοπ; Ή όταν τολμούσαν να αρθρώσουν μια δύσκολη ερώτηση σε κάποιο πολιτικό, τι ακούγανε; Και πόσοι δημοσιογράφοι, που δεν αρέσανε στην Τρόικα εξαφανίστηκαν και οι ίδιοι και οι εκπομπές τους; 
Ο Τσίπρας, όσο και να τσούζει τους γαλάζιους, είναι πλέον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δικαιούται και αυτός και κάθε κόμμα, χρόνο στα κανάλια. Εσείς τα ψηφίσατε, ή το ξεχάσατε; Σε όλο τον κόσμο, ενημέρωση θεωρείται να κάνεις μια ερώτηση και να περιμένεις να πάρεις απάντηση, όχι να επιβάλεις μονόλογο στον καλεσμένο σου στην εκπομπή. Αλλιώς δεν ενημερώνεις αντικειμενικά, παίρνεις θέση σε αυτά που λέει ο άλλος. Δεν σου πρέπει τότε, να είσαι ο δημοσιογράφος συντονιστής, αλλά καλεσμένος αντίπαλος του άλλου συνομιλητή.
Επομένως μια χαρά έκανε τη δουλεία της η δημοσιογράφος. Άλλωστε το ότι σας ενόχλησε εκεί στην ΠΟΛΑ, τα λέει όλα. Όταν συνηθίζεις στο ψέμα τα και το λιβάνισμα, η αλήθεια σας κακοφαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου