Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Την «ανακούφιση» των μικρομεσαίων ζητούν οι βιοτέχνες 
Την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής μέτρων που βοηθούν στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με την ευκαιρία των προτάσεων της ΠΟΕ-ΔΟΥ (εφοριακοί) για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Το ΒΕΑ επαναφέρει την πρότασή του σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής του συμψηφισμού φορολογικών χρεών αλλά και εταιρικών διαφορών με απαιτήσεις από το Δημόσιο, ενώ σημειώνει ότι η δυνατότητα απεμπλοκής των επιχειρήσεων από υποχρεώσεις σε εφορίες και τράπεζες, αποτελεί εξίσου σημαντική κίνηση στην προσπάθεια αποφυγής δημιουργίας νέας γενιάς οφειλετών δεδομένων των φορολογικών επιβαρύνσεων που ήδη έχουν δρομολογηθεί.
«Η υλοποίηση τέτοιων προτάσεων σε συνδυασμό με την εφαρμογή συμπληρωματικών μέτρων, όπως το σταθερό φορολογικό πλαίσιο, η άμεση ενεργοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, η μη περαιτέρω επιβάρυνση της μικρομεσαίας επιχείρησης κλπ τέτοιων μέτρων κρίνεται απαραίτητη στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία» σημειώνει το ΒΕΑ.
_____________________
από eZy News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου