Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική ομιλία στην Ομόνοια: "Θα διεκδικήσουμε τα συμφέροντα και τα διακαιώματα του λαού μας και όχι τα ξένα συμφέροντα. Θα προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές...


Δείτε το βίντεο με την είσοδο του Α. Τσίπρα




Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ο κόσμος με την ψήφο του να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες, αυτούς που τόσο καιρό τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό. "Εμείς δε θα σας προδώσουμε ποτέ, δε θα σας πούμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά" δήλωσε. "Θα διεκδικήσουμε τα συμφέροντα και τα διακαιώματα του λαού μας και όχι τα ξένα συμφέροντα. Θα προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές. Σας λέμε όμως με ειλικρίνεια, όσο πιο δυνατός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κάλπη, τόσο πιο αυτοδύναμος θα είναι ο λαός μας. Με μεγάλη σαφήνεια λέμε στον ελληνικό λαό πως σε όποια θέση κι αν βρεθούμε την Κυριακή, θα αγωνιστούμε κατά του μνημονίου. Λέμε ναι στο ευρώ μ' ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης".



Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και προς Σαμαρά και Βενιζέλο. Τους κατηγόρησε ότι παρέδωσαν τη χώρα στους ξένους.

"Το πολιτικό κλίμα αλλάζει και αυτό φοβάται η κ. Μέρκελ. Από Δευτέρα θα έχει κάποιους απέναντί της που δε θα λένε ναι σε όλα. Αυτή η μεγάλη αλλαγή που ξεκίνησε από την Ελλάδα και θα συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη, δε φοβίζει μόνο την κ. Μέρκελ αλλά και τον κ. Σαμαρά. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μας έλεγαν τόσο καιρό ότι δε γίνεται καμία διαπραγμάτευση και τώρα ζητούν τη ψήφο του λαού για να επαναδιαπραγματούν, δηλαδή ότι δεν έκαναν τότε. Με τις δικές μας πλάτες κάνουν τους τσάμπα μάγκες στην Ευρώπη. Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική θα έρθει η καταστροφή του λαού μας. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν κοινό πρόγραμμα που είναι η συνέχιση του μνημονίου. Έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευθεί για νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων. Τιμωρείστε τους θρασύδειλους που οδήγησαν τη χώρα σε ναυάγιο. Υπέγραψαν αύξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα εισιτήρια των ΜΜΜ και πλήθος ιδιωτικοποιήσεων. Όλα αυτά θα έρθουν από Δευτέρα αν πάρουν πάλι την εξουσία". Συνέχισε λεγοντας "Εμείς είμαστε ελεύθεροι, δεν έχουμε δεσμευτεί και υπογράψει για τίποτα γι' αυτό είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη, μόνο ο ισχυρός λαός μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση". Σχετικά με το ζήτημα των αστυνομικών δυνάμεων τόνισε "θα αποσύρουμε τους αστυνομικούς από τα πολιτικά γραφεία και από την προστασία διαφόρων μεγάλων δημοσιογράφων και θα τους τοποθετήσουμε στις γειτονιές, εκεί που παράγεται το έγκλημα". 



"Από Δευτέρα το κράτος επιστρέφει στο λαό, τελειώνουμε με τα ρουσφέτια και τις μίζες και τα σκάνδαλα" τόνισε. "Μόνο εμείς μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση και να σηκώσουμε ψηλότερα το ανάστημα του λαού μας.Θα πετύχουμε την ιστορική ανατροπή. Ευχαριστούμε τους διανοούμενους τηνς Ευρώπης για την αλληλεγγύη τους! Ευχαριστούμε όσους φώναξαν -Είμαστε όλοι Έλληνες- και μας στήριξαν! 

Καλή δυνάμη!". 

Ο κόσμος και η μαχητική νεολαία που συγκεντρώθηκε κρατώντας σημαίες για να παρακολουθήσει την ομιλία στην πλατεία Ομονοίας ξεπέρασε και την πλατεία Κοτζιά. 





Στην Ομόνοια  την  κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κάλυψαν πάρα πολλά ξένα μέσα Ενημέρωσης. 
Ξένα Πρακτορεία
Ξένα Πρακτορεία

left.gr
Ο κόσμος πλημμύρισε την Πλατεία Ομόνοιας, τουλάχιστον διπλάσιος από την προηγούμενη φορά

Πλήθος δημοσιογράφων από κάθε πλευρά της Γης βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας να καλύψει την συγκέντρωση που εξελίχθηκε σε γιορτή. Κόσμος κάθε ηλικίας, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας τραγούδια, η ώρα της αριστεράς έχει έρθει. Ας το κάνουμε πράξη τη δευτέρα.
Βρείτε εδώ συγκεντρωμένο το φωτογραφικό υλικό.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=145851&catid=9
φωτογραφίες από το http://www.left.gr/article.php?id=2604

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου