Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, δεν πρόκειται η χώρα να κάνει βήμα"

Θα τα πούμε στο δικαστήριο

zoi-konstantopoulou

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τη σύσταση νομικού φορέα υπεράσπισης της Δικαιοσύνης με αυτόνομη δράση, ο οποίος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια. Όπως δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο νέος φορέας «θα διεκδικήσει όλα αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση, όλα αυτά που δεν κάνει η Βουλή, όλα αυτά που παραλείπει, πολλές φορές, να κάνει και η Δικαιοσύνη ή παρατείνει την διεξαγωγή τους».

Από το 2010 που η Ελλάδα χρεοκόπησε, έγραψα άπειρες φορές πως το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η απουσία Δικαιοσύνης.
Κάποια στιγμή, κουράστηκα να το γράφω -άλλωστε, μάλλον δεν ήταν πολλοί που το πίστευαν αυτό-, οπότε σταμάτησα.
Η Ελλάδα χρεοκόπησε αλλά δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία.
Στην Ισλανδία αποδόθηκε Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Ο πρωθυπουργός οδηγήθηκε στο δικαστήριο και 26 τραπεζίτες οδηγήθηκαν στη φυλακή (σ.σ. Δείτε το «Where to invade next» του Μάικλ Μουρ, για να δείτε πού τους πήγαν τους 26 τραπεζίτες οι Ισλανδοί).
Μην πει κάποιος σαν δικαιολογία πως στην Ισλανδία αποδόθηκε Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία επειδή η χώρα είναι μικρή. Σιγά την τεράστια χώρα που είναι η Ελλάδα. Άλλωστε, το μέγεθος μιας χώρας δεν επηρεάζει την απόδοση Δικαιοσύνης. Οι ΗΠΑ είναι τεράστια χώρα αλλά ο Μέιντοφ πήγε στη φυλακή.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η Ελλάδα έχει σταματήσει στο 2010.
Αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, δεν πρόκειται η χώρα να κάνει βήμα.
Η χρεοκοπία μιας χώρας δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Δεν είναι σεισμός, δεν είναι πλημμύρα.
Και βέβαια, όταν σε καλούν να πληρώσεις ένα χρέος, πρέπει -πριν το πληρώσεις- να δεις πρώτα πώς και από ποιούς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος.
Οι Έλληνες φαίνεται να έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και να περιμένουν το τέλος.
Μόνο και μόνο που πολιτικά ζόμπι σαν τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη κυριαρχούν στην πολιτική ζωή του προτεκτοράτου, αποδεικνύει πως η χώρα τελείωσε.
Ο πληθωρισμός διαδηλώσεων και πορειών οδήγησε τους Έλληνες στα σπίτια τους.
Χρειαζόταν μια μικρή νίκη, για να πιστέψουν οι Έλληνες πως μπορούν να κάνουν την ανατροπή.
Αυτή η νίκη δεν ήρθε, οπότε επήλθε απογοήτευση και παραίτηση.
Δεν έχω πάει ποτέ στη ζωή μου σε δικαστήριο -πήγα μια φορά για ηθική συμπαράσταση σε έναν μπλόγκερ που δεν γνώριζα, αλλά η δίκη του αναβλήθηκε- και ο λόγος που δεν θέλω να έχω ιδιοκτησία είναι επειδή οι άνθρωποι με ιδιοκτησία πάνε συχνά στα δικαστήρια.
Αλλά υπάρχουν νόμοι -στην Ελλάδα και διεθνώς-, οι οποίοι, στην περίπτωση της χώρας μας, δεν έχουν εφαρμοστεί.
Με την Ελλάδα να έχει μετατραπεί και επίσημα σε προτεκτοράτο, θεωρώ ανόητο να περιμένει κάποιος λύσεις από κυβερνήσεις με μαριονέτες.
Ίσως, η νομική οδός να είναι πια ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια νίκη και να αλλάξει την κατάσταση και την ψυχολογία των Ελλήνων.
Τούτου δοθέντος, χαιρετίζω την πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν το βάζει κάτω με τίποτα -δεν μασάει- και αυτό οφείλω να της το αναγνωρίσω.


_________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου