Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Στοιχεία-σοκ από τα κυλικεία των σχολείων! Υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να φέρουν φαγητό ούτε από το σπίτι

 Στοιχεία-σοκ από τα κυλικεία των σχολείων! ΚΟΛΑΤΣΙΟ με τεφτέρι ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ 
Ρεπορτάζ: Αγγελος Σκορδάς

Τη στιγμή που οι δύο βασικοί διεκδικητές της εξουσίας ερίζουν για το οποίος θα ικανοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους σκληρούς των Βρυξελλών, εφαρμόζοντας μέχρι κεραίας τις επιταγές του τρίτου αιμοσταγούς Μνημονίου, και τα πολιτικά κόμματα ανεξαρτήτως χρωματισμού πετούν χιλιάδες ευρώ για τηλεοπτικά σποτ, ακόμα ένα ηχηρό χαστούκι έρχεται να τα αφυπνίσει από τον προεκλογικό τους λήθαργο. Τα στοιχεία του Σωματείου Κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» για την αδυναμία των μαθητών να αγοράσουν κολατσιό αποδεικνύουν ότι τα κόμματα, που την Κυριακή διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού, περί άλλα τυρβάζουν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Στέφανο Φακούδη, τα... τεφτέρια στα κυλικεία των σχολείων έχουν πάρει φωτιά, ενώ δεν είναι λίγοι οι μαθητές που αδυνατούν όχι απλά να πληρώσουν για το κολατσιό τους αλλά έστω και να φέρουν φαγητό από το σπίτι, όπως κάνουν πια οι περισσότεροι συνομήλικοί τους, καθώς οι οικογένειές τους δεν αντέχουν να σηκώσουν το «βάρος» των ελάχιστων ευρώ που θα κόστιζε ένα μικρό γεύμα.

Λιποθυμίες

Πολιτευτές μικρών και μεγαλύτερων σχηματισμών, όπως φαίνεται, έχουν αποβάλει από τη μνήμη τους τα πρόσφατα περιστατικά λιποθυμιών μαθητών στα προαύλια των σχολείων, λόγω υποσιτισμού, ενώ έχουν ξεχαστεί προ πολλού και οι όποιες δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας περί σίτισης των μαθητών που έχουν ανάγκη.
«Η κρίση έχει αλλάξει τις συνήθειες των παιδιών, που σε μεγάλο ποσοστό πλέον δεν αγοράζουν κάτι από το κυλικείο αλλά φέρνουν το κολατσιό τους από το σπίτι. Υπάρχει όμως κι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών, τουλάχιστον 20%, που αδυνατούν να κάνουν ακόμη κι αυτό, δηλαδή να πάρουν μαζί τους φαγητό από το σπίτι» περιγράφει ο κ. Φακούδης συμπληρώνοντας ότι με το πέρασμα των χρόνων η κατάσταση, αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται περαιτέρω. Ο τζίρος των κυλικείων, ακόμα και στα «εύπορα» ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης, έχει μειωθεί κατά 40%, ενώ ένας στους τρεις επαγγελματίες του κλάδου έχει αναγκαστεί να τα παρατήσει, καθώς αδυνατεί να καλύψει ακόμα και την ασφάλισή του.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας παγκόσμιας έρευνας της UNICEF, στη χώρα μας το 40,5% των παιδιών (από 23% το 2008) ζει στα όρια της φτώχειας και ένα στα έξι ζει σε συνθήκες στέρησης. Μάλιστα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 30ή θέση μεταξύ 35 κρατών με αναπτυγμένες οικονομίες ως προς την παιδική φτώχεια. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα Ελληνόπουλα μαζί με τα παιδιά από Ισλανδία, Ισπανία, Κροατία, Ιρλανδία και Λετονία είναι αυτά που έχουν πληγεί περισσότερο από την παγκόσμια ύφεση των τελευταίων επτά ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου