Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Παρέλαση των... ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη - Χτυπήθηκε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Χαραλαμπίδου

* Αυταρχικό «φράγμα» στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης -
Παρέλαση ανάμεσα στα... ΜΑΤ για τους μαθητές - Χτυπήθηκε με ασπίδα η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Χαραλαμπίδου



Παρουσία του καταδικασθέντος Π. Ψωμιάδη (!) η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να διαμαρτυρηθούν ακόμα και στην ουρά της παρέλασης. Στην ένταση που προκάλεσαν τα ΜΑΤ, χτυπήθηκε με ασπίδα στο πρόσωπο και τον ώμο η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για τη Δευτέρα, 28/10, στον Λευκό Πύργο (9:30π.μ.). Την ίδια στιγμή: Αμετανόητος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόσκληση των νεοναζί στην παρέλαση.
Η καταγγελία της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ στο thesstoday.gr για την επίθεση στους διαδηλωτές και την ίδια προσωπικά:
Η συνεχής ενημέρωση με φωτογραφίες και πληροφορίες από: @dromografos, seleo.gr, thesstoday.gr:
12:30 Το βίντεο αμέσως μετά το χτύπημα στη Δ. Χαραλαμπίδου:
12:20 Η παρέμβαση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε. Ραντεβού αύριο (Δευτέρα) το πρωί στον Λευκό Πύργο. Βίντεο του thesstoday.gr από την ένταση με τα ΜΑΤ:
12:03 Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, καταγγέλλει ότι χτυπήθηκε από ασπίδα άνδρα των ΜΑΤ στο πρόσωπο και στον ώμο πριν από λίγο. Συνεχίζεται υπό... επιτήρηση η διαδήλωση των εκπαιδευτικών στην Τσιμισκή:





11:55 Συνεχείς προκλήσεις των αστυνομικών, νωρίτερα παρεμπόδισαν και τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν από παραδρόμους:







11:47 Κυνηγητό και σπρωξίματα:



11:40 Επίθεση με σπρωξίματα από τα ΜΑΤ:



11:23 Βίντεο του thesstoday.gr με τα ΜΑΤ ανάμεσα στη μαθητική παρέλαση:

11:15 Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν μέσα απο στενά να προσεγγίσουν την παρέλαση αλλά τα ΥΑΤ τους αποκόπτουν:



11:00 Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία και αναμένεται να ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν μπροστά στα ΜΑΤ.

10:50 Ο επικεφαλής των ΜΑΤ απαγορεύει ρητά να περάσουν οι εκπαιδευτικοί:






10:40 Σε εξέλιξη η προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Έχουν αποκλειστεί από δυνάμεις των ΜΑΤ και γίνονται διαπραγματεύσεις για να συνεχίσουν:








___________________
-δείτε περισσότερα στο: http://left.gr/news/parelasi-ton-mat-sti-thessaloniki-htypithike-i-voyleytina-toy-syriza-dharalampidoy-vinteo-fot#sthash.GYurCnft.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου