Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Guardian: Παύλος Φύσσας, ο πρώτος Ελληνας νεκρός από τα χέρια της Χρυσής ΑυγήςΣτην τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγή αναφέρεται ο Guardian, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιθανό να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό κόμμα, στηλιτεύοντας παράλληλα τις πρακτικές που χρησιμοποιεί για να ανεβάσει τα ποσοστά της.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει να απαγορεύσει την Χρυσή Αυγή μετά την εμπλοκή που φαίνεται να έχει το ακροδεξιό κόμμα με την δολοφονία του αριστερού μουσικού», επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, τονίζοντας στη συνέχεια τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και οργής που έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο Guardian αναφέρεται στην τραγική δολοφονία του Φύσσα χαρακτηρίζοντας την «προσχεδιασμένο έγκλημα» και αναφέρεται στον ράπερ «ως τον πρώτο Ελληνα που πέθανε στα χέρια της Χρυσής Αυγής η οποία μέχρι πρόσφατα φύλαγε το δηλητήριο της αποκλειστικά για τους μετανάστες», ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως «η νεοφασιστική Χρυσή Αυγή κατηγορείται πως ''μισθώνει'' βία για να ενισχύσει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις».

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις πρακτικές του ακροδεξιού κόμματος, τονίζοντας πως «σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη θυμό, αβεβαιότητα και φόβο, η βία με πολιτικά κίνητρα έχει ξεσπάσει με τους ακραίους εθνικιστές να κατηγορούνται για επιθέσεις κατά κομμουνιστών ακτιβιστών και στον δεξιό δήμαρχο στον Μελιγαλά το Σαββατοκύριακο».

Κλείνοντας, ο Guardian καταγγέλλει πως σύμφωνα με φήμες «η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μάλλον έχει χάσει τον έλεγχο σε ένα κόμμα στο οποίο οι φανατικοί του υποστηρικτές θεωρούν τους εαυτούς τους στρατιώτες σε έναν ένοπλο αγώνα με στόχο να εκθρονίσουν το πολιτικό σκηνικό το οποίο κατηγορούν για την κατάσταση της χώρας».


___________________
Πηγή: Guardian: Παύλος Φύσσας, ο πρώτος Ελληνας νεκρός από τα χέρια της Χρυσής Αυγής | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/122519#ixzz2fJx0E2F3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου