Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Δημ. Τρίμης: Λεηλατείται το Ταμείο των δημοσιογράφων


trimis
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, υπογράμμισε ότι θα λεηλατηθεί το ταμείο των δημοσιογράφων, εφόσον αυτό καταλήξει στον ΕΟΠΥΥ, ενώ δεν απέκλεισε και νέες κινητοποιήσεις από την Πέμπτη.

«Τα μέτρα διευρύνουν τη λιτότητα και καταστρέφουν τη μεσαία τάξη», υπογράμμισε αρχικά μιλώντας στον REAL FM, ενώ συμπλήρωσε ότι εφόσον το ταμείο των δημοσιογράφων οδηγηθεί στον ΕΟΠΥΥ, «που αποτελεί μόνο ένα περίβλημα,  δεν έχει χρήματα και δεν πρόκειται να αποκτήσει», τότε όπως τονίζει χαρακτηριστικά «θα λεηλατηθεί άλλο ένα ασφαλιστικό ταμείο, για να πάει σε μία μαύρη τρύπα».
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ δεν  απέκλεισε νέες κινητοποιήσεις από τους δημοσιογράφους από την Πέμπτη, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει η σκέψη, «από τις κινητοποιήσεις να εξαιρεθούν μέσα ενημέρωσης, που ανταποκρίνονται τόσο στις οικονομικές, όσο και στις δημοσιογραφικές παραδόσεις και ανάγκες».

___________________
REPORTER |
06.11.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου