Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Spiegel: Έτσι μπορεί να χρεοκοπήσει η Ελλάδα…greek-austerity
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Spiegel”, το οποίο υπογράφει ο αρθρογράφος της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times», Wolfgnang Münchau, ο σοβαρότερος παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία είναι ο καλπάζων ευρωσκεπτικισμός στην γερμανική κοινωνία και η ανειλικρίνεια των πολιτικών της ισχυρότερης χώρας της ευρωζώνης. Παράλληλα, ορίζει ως «μέρα της αλήθειας» το έτος 2013, πριν ακόμα λάβουν χώρα οι εκλογές για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.
Το αντιευρωπαϊκό αίσθημα που υπάρχει στην Γερμανία δεν οφείλεται, κατά τον Münchau, σε βαθιές γνώσεις για τα πραγματικά στοιχεία, αλλά στην επιρροή που ασκούν μέσα ενημέρωσης όπως η “Bild” και η “Frankfurter Allgemeinen Zeitung”, οι οποίες προβάλλουν, μονομερώς σχεδόν, αντίστοιχες θέσεις.
Ο αρθρογράφος θεωρεί, ότι ο τελευταίος ίσως υποστηρικτής του ευρώ στην χώρα είναι, όσο και αν αυτό εκπλήσσει πολλούς στην Ελλάδα, η Καγκελάριος Angela Merkel.
Οι δημοσιοποιούμενες στην Γερμανία απόψεις παρατηρεί ότι είναι εμφανώς ευρωσκεπτικιστικές, ο μεγάλος αριθμός των οικονομολόγων επίσης, ενώ το σχετικό κλίμα ενισχύει και η θέση που λαμβάνει συχνά η Bundesbank. Παραλληλίζει μάλιστα το ρεύμα που κυριαρχεί στην χώρα, με το αντίστοιχο που οδηγεί την Μεγάλη Βρετανία στις τρέχουσες τάσεις εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κίνδυνος για την Γερμανία να κατευθυνθεί στην ίδια οδό γίνεται μεγαλύτερος, από την στιγμή ιδιαίτερα που η κουβέντα για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και αντίστοιχες ζημίες των φορολογουμένων αναμένεται προσεχώς να ενταθεί. Δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικός, ο οποίος να θεωρεί αυτή την εξέλιξη αποφεύξιμη. Ο Münchau κρίνει την τρέχουσα συζήτηση για το εάν η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο του 120% το 2020 ή το 2022 ως «αφελή», μιας και στην πραγματικότητα, υπό τα τωρινά δεδομένα, αμφότεροι οι στόχοι είναι αδύνατο να επιτευχθούν.
Οι μοναδικές διέξοδοι που πιστεύει ότι διαθέτει η Ελλάδα είναι τρεις: έξοδος από την ευρωζώνη, κούρεμα ή κοινοτικοποίηση του χρέους. Είναι αυταπάτη και ψεύδος το κάλεσμα πολλών προς την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, αποτελεί όμως μέρος της στρατηγικής των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών.
Ο αρθρογράφος προεξοφλεί ότι και του χρόνου θα διαπιστωθεί ότι οι παραδοχές του σήμερα ήταν και πάλι υπερβολικά αισιόδοξες και ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα κατορθώσει να τρενάρει τις εξελίξεις για μετά τις εκλογές. Και ο κίνδυνος που υφίσταται για την Ελλάδα προκύπτει από το ότι στην Γερμανία, τόσο για μια κοινοτικοποίηση του ελληνικού χρέους όσο και για μια νέα αναδιάρθρωσή του, λείπει η προαπαιτούμενη πολιτική συναίνεση.
Επομένως, αφήνει να εννοηθεί, ότι από τις προαναφερθείσες διεξόδους απομένει μονάχα μία …

____________________
14.11.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου