Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Όλαντ: Αν εκλεγώ, θα ανακουφίσω τους Έλληνες


Προανήγγειλε μνημόνιο κατά της λιτότητας


Για άλλη μια φορά, η  μπήκε στην εξίσωση των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Την έβαλε ο ίδιος ο Φρανσουά, που υποσχέθηκε  στη χώρα μας αν βγει πρόεδρος…


«Σε περίπτωση που εκλεγώ θέλω να ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης», είπε ο  των Σοσιαλιστών και φαβορί για την εκλογή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Ο Φρανσουά Ολάντ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους απ’ όλη την Ευρώπη. Και μίλησε για την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου η  γονατίζει τα πάντα. Ο Γάλλος υποψήφιος απέφυγε να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές, ενώ τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων.
«Η πρότασή μου ξανά είναι η ανάπτυξη. Η χώρα σήμερα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτή την κατάσταση. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν αποδίδουν στο πλαίσιο της μείωσης του ελλείμματος που απαιτεί η διεθνής κοινότητα αλλά και η Ευρώπη. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Μετά τις 6 Μαΐου, ελπίζω πως θα ασχοληθώ και με αυτό το ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ.
Δεν έκρυψε δε ότι τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου, το οποίο, όπως είπε, μπορεί να παίξει διπλό ρόλο: της αποπληρωμής των χρεών και της προώθησης των έργων που θα εγγυώνται την ανάπτυξη.
Αν εκλεγεί θα καταθέσει και  υπέρ της ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ολαντ δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί, θα στείλει το  των τεσσάρων σημείων σε όλους τους ευρωπαίους ηγέτες την αμέσως επόμενη μέρα!
«Πρώτον, θα επικεντρώνει στο ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ευρωομόλογα, όχι τόσο για να αμοιβαιοποιηθεί το ευρωπαϊκό χρέος, όσο για να χρηματοδοτηθούν, άμεσα, βιομηχανικά προγράμματα υποδομής, αλλά και επενδυτικά εν γένει προγράμματα.
Δεύτερον, θα τονίζει ότι θα πρέπει η  Τράπεζα Επενδύσεων, η ΕΤΕ, να αποδεσμέυσει οπωσδήποτε περισσότερα κεφάλαιά της.
Τρίτον, θα επισημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί  επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα και
Τέταρτον, θα δηλώνεται εμφατικά ότι θα πρέπει να γίνει ευρεία χρήση δομικών ευρωπαϊκών κεφαλαίων, αχρησιμοποίητων σήμερα, για να χρηματοδοτηθούν διάφορα προγράμματα».

______________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου