Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Οι Anonymous στην «Εμπόλεμη Ζώνη»


Σήμερα Tετάρτη τα μεσάνυχτα στο Mega

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση οι διαδικτυακοί χάκερ «Αnonymous» αποκαλύπτουν τους σκοπούς και τους στόχους τους. 

Σήμερα τα μεσάνυχτα στο Mega, ηγετικά στελέχη της ομάδας, μιλούν την εκπομπή του Σωτήρη Δανέζη, «Εμπόλεμη ζώνη». 
Ο δημοσιογράφος εξηγεί πώς εντόπισε τους τρεις χάκερ: «Όχι δύσκολα ή πιο εύκολα απ' ό,τι θα περίμενε κάποιος. Στα δύο ωριαία επεισόδια του ντοκυμαντέρ "Στρατιώτες δίχως όνομα" μιλάμε με τρεις χάκερ . Για να εντοπίσουμε τον έναν βοήθησαν οι γνωριμίες μας. Γνωρίσαμε τον δεύτερο στο IRC, μια πλατφόρμα επικοινωνίας, παλιά μορφή chat, πολύ βασική, χωρίς περιττά χαρακτηριστικά, την οποία χρησιμοποιούν ευρέως οι Anonymous. Εκεί συζητούν και συντονίζουν τις επιθέσεις τους. Τον καλύτερο τον βρήκαμε... στο Internet με τον πιο απλό τρόπο. 
Στείλαμε ένα e-mail και μας απάντησε. Πρόκειται για έναν Anonymous με ονοματεπώνυμο. Είναι καταζητούμενος του FBI και φυγάς. Την ημέρα της συνέντευξης που μας έδωσε μέσω Skype από το κρησφύγετο του στον Καναδά γινόταν στην Αμερική η δίκη των συντρόφων του» τόνισε o Σ. Δανέζης στο Βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου