Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ο θάνατος του Τύπου είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας!!!


Η εφημερίδα πεθαίνει....

Ο θάνατος του Τύπου είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας,αφού τη θέση του έχουν πάρει τα ηλεκτρονικά μπλόγκς και οι οιονδήποτε διαδικτυακές εφημερίδες.Δεν είναι λίγες οι εφημερίδες που βάζουν λουκέτο,όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια,γεγονός που προκαλεί ανησυχία και ανασφάλεια για το τι μέλλει γεννέσθαι στο...έντυπο.Ο δημοσιογραφικός κόσμος και όχι μόνον είναι τρομερά απογοητευμένος,αφού δεν είναι και λίγο να ξυπνάς μία ωραία πρωία και να διαπιστώνεις πώς έχεις χάσει την δουλειά σου,το μοναδικό εισόδημα κάποιων.Όμως όλο αυτό από που ξεκίνησε;Πότε αλήθεια συμβάλλαμε και εμείς στον θάνατο του Τύπου,στην άδοξη,ίσως προσπαθειά μας για να τον... σώσουμε;Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι θέλησαν να γίνουν ...αλλαγές,έτσι ώστε η εφημερίδα να γίνει πιο προσιτή και δημοφιλής στους πολλούς.

Έτσι, με μία εφημερίδα μόνο, έπαιρνες δώρα ντιβιντί,περιοδικά και τόσα άλλα.Χάθηκε η αίγλη της,η αξία της,η ανάγκη της να ενημερώνει και να προβληματίζει,την θέση της πήρε κάποια άλλη, κάποια σαν εφημερίδα,ένας μποναμάς, που σου δίνει δώρα, ένας μποναμάς,που σου προκαλεί ένα ρίγος και μία χαρά να τον...γευτείς,να δείς τις εκπλήξεις που σου κρύβει. Όλοι ...γίναμε παιδιά,περιμέναμε πώς και πώς να ανοίξουμε τα...δωράκια μας, ο...υπερκαταναλωτισμός σε όλο του το μεγαλείο! Στην αρχή το...κόλπο έπιασε,όλοι περίμεναν να 'βγεί το νέο φύλλο,έχοντάς μία απροσδόκητη περιέργεια και μαγεία για το τι θα συναντήσουν.
Έπειτα ήρθε η...κούραση,ακριβώς τα ίδια πράγματα μπορούσε να τα προσφέρει και το διαδίκτυο και βαθμίαια η εφημερίδα άρχισε να ...χάνεται.Υπάρχει ελπίδα;Oι στατιστικές δείχνουν πώς στο μέλλον όλα θα είναι ...ηλεκτρονικά,όμως αυτό δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα.Πιστεύω πώς κανείςδεν θα ...αντέξει χωρίς την εφημερίδα,στην έντυπη μορφή της.Είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον πρωινό μας καφέ και με το πρώτο πρωινό τσιγάρο,μαζί της έχουμε μάθει να ξεκινάμε την μέρα μας,μαζί της έχουμεγκρινιάξει για τις κακές ειδήσεις,μαζί της έχουμε γελάσει με τις αστείες και παράξενες ειδήσεις.
Γίνεται να ζήσουμε χωρίς την...μυρωδιά του καφέ;
Έτσι δεν γίνεται να ζήσουμε χωρίς την...μυρωδιά της εφημερίδας,τι και άν μας την...σερβίρουν ηλεκτρονικά,δεν μπορούμε να την αγγίξουμε,να την μυρίσουμε,να την νιώσουμε.
Επιμένουμε...τυπογραφικά!

http://giotabouldi.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου