Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝ: Ο δημόσιος πλούτος ανήκει στους εργαζόμενους, που θα παλέψουν για την υπεράσπισή του


Καθόλου δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να ξεπουλήσει και τα εναπομείναντα "ασημικά" για να εισπράξει 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας. Αυτό υπογραμμίζει σε σχόλιό του ο ΣΥΝ και ειδικότερα, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζονται τα εξής:

Την πολιτική της τρόικας την εμπνεύστηκε, την εκφράζει και την υλοποιεί η κυβέρνηση. Κατά συνέπεια οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό να ξεπουλήσει και τον εναπομείναντα δημόσιο πλούτο στο κεφάλαιο. Ο νέος στόχος των 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας συνιστά έγκλημα ενάντια σε κάθε προοπτική κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνιστά την πιο δεξιά, αυταρχική και ταξική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Όσο πιο γρήγορα ηττηθεί τόσο το καλύτερο. Ο δημόσιος πλούτος ανήκει στους εργαζόμενους, που θα παλέψουν για την υπεράσπισή του.

 εφημ. "Η ΑΥΓΗ" Ημ, δημοσίευσης: 12/02/2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου