Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Κανονικά θα λειτουργήσει και το Μετρό για να εξυπηρετήσουν όσους θέλουν να μεταβούν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Ποιοί κλάδοι απεργούν
Στον ιδιωτικό τομέα στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν εκτός από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους ωρομίσθιους:
  • δικηγόροι
  • φαρμακοποιοί
  • βενζινοπωλες
  • μηχανικοί
  • έμποροι και εμποροϋπάλληλοι (στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων)
  • δημοσιογράφοι
Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνεχίζουν την Τετάρτη την 48ωρη απεργία τους, με τη συμμετοχή πλέον και των εκπαιδευτικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σταματούν οι μεταφορές
Οι συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα  απεργούν όλο το 24ωρο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ, ενώ οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κινηθούν μόνο το διάστημα 09.00 ως 17.00 για να εξυπηρετήσουν όσους θέλουν να μεταβούν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Κανονικά θα λειτουργήσει και το Μετρό, αλλά χωρίς τη σύνδεση από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο.
Οι μεταφορές  για την υπόλοιπη Επικράτεια,  απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στην ακτοπλοΐα, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας 12.00 με 16.00.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ  ΠΟΡΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου