Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

ΤΡΟΙΚΑ: Θέλουν να μας κάνουν όλους άνεργους!!!

ΤΡΟΙΚΑ: Κλείστε τα όλα και δώστε μας τα κλειδιά!

Oποιος χρωστάει, με εντολή της τρόικας, του κόβουν τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, του κλείνουν την εταιρεία, του παίρνουν το εργοστάσιο και το μαγαζί! 
Γιατί θέλουν να μας κάνουν όλους άνεργους

Βρε απατεώνες τροϊκανοί και τοκογλύφοι, υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην χρωστάνε οι έμποροι, τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις; Ξέρετε πόσα χρωστάνε οι έμποροι στην Αμερική; 22 τρισεκατομμύρια δολάρια!!! Ξέρετε πόσα χρωστάνε οι επιχειρήσεις στις χώρες της Ευρωζώνης; 12 τρισεκατομμύρια ευρώ!!! Εδώ και 150 χρόνια τα μαγαζιά μας δούλευαν και πήγαιναν μια χαρά. Σας είπαμε εμείς να μας δανείσετε; Εσείς μόνοι σας ερχόσασταν και δίνατε δάνεια στις πουλημένες κυβερνήσεις μας για να σας κάνουν τζίρο στις εξαγωγές σας. Και πάτε τώρα να μας πάρετε τα μαγαζιά και τα σπίτια μας; Για κοπιάστε. Θα σας γεμίσουμε με σκάγια τους… πισινούς σας!
Συμπτώματα απόλυτης παραλυσίας παρουσιάζει η πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον επιβεβλημένη η προσφυγή το ταχύτερο στη λαϊκή ετυμηγορία, πριν η χώρα οδηγηθεί σε επικίνδυνες περιπέτειες.
Η πολιτική και οικονομική αστάθεια προβληματίζει έντονα πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ το νοσηρό κλίμα που διαμορφώνεται αποτυπώνεται και στο χρηματιστήριο, ο γενικός δείκτης του οποίου κατρακύλησε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα, λειτούργησε ως καταλύτης ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, προκαλώντας αδιέξοδο στον κυβερνητικό συνασπισμό, που αντιμετωπίζει τώρα και την απόφαση του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος… συμφωνεί με τη σύγκλιση της ολομέλειας για να συζητηθεί το επίμαχο ζήτημα. Η θέση του προέδρου της Βουλής εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που επιχείρησαν να εγκλωβίσουν τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να αποφύγουν το σκόπελο του δημοψηφίσματος.

Η έξοδος στις αγορές

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Όταν μια χρεοκοπημένη χώρα καταφεύγει σε δανεισμό, χωρίς να έχει τακτοποιήσει το δημόσιο χρέος, με διαγραφή ή ένα γενναίο κούρεμα, τότε οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική αυτοκτονία.
Οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης ανέχτηκαν την πρώτη έξοδο, μόνο και μόνο να ενισχύσουν επικοινωνιακά την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, πριν την κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Τώρα όμως αυτό το παραμύθι δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Πρόβλημα και με τις τράπεζες

Τα «κόκκινα» δάνεια έχουν αγγίξει τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ και κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τον τελικό λογαριασμό με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών αδυνατεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ρύθμιση. Η τρόικα επιμένει στην καταστροφική πολιτική και απαιτεί να εφαρμοστούν πρακτικές που θα οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες σε κατάσχεση των ακινήτων τους. Παράλληλα πιέζει τις τράπεζες να σταματήσουν να δανειοδοτούν υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.

Γενικό ξεκαθάρισμα

Με τη σκληρή γραμμή της τρόικας, τάσσεται και ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στο συνέδριο που οργάνωσε η Γιούρομπαγκ, ζήτησε από τους τραπεζίτες να σταματήσουν να δίνουν δάνεια σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και να ενισχύουν μόνο τις υγιείς! Στην περίπτωση κατά την οποία εφαρμοστεί η οδηγία Στουρνάρα, τότε θα βάλουν αυτόματα λουκέτο εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, προκαλώντας στρατιές από ανέργους. Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει και κατάρρευση των τραπεζών, αφού στην περίπτωση που κλείσουν οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, θα πρέπει να διαγράψουν τα δάνεια με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Οι κομπογιαννίτες της τρόικας και του ΔΝΤ με τις εμμονές τους, πάνε να καταστρέψουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας αλλά ταυτόχρονα θα οδηγήσουν σε κατάρρευση και το τραπεζικό σύστημα. Οι νέες απαιτήσεις που προβάλλουν για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία του προγράμματος, δεν μπορούν πρακτικά να εφαρμοστούν γιατί θα προκαλέσουν επικίνδυνες παρενέργειες στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία.

Εγκλωβισμένη η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση είναι πλέον εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο και αναζητεί ευκαιρία να δραπετεύσει. Πολλά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη θεωρούν αναπόφευκτη την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, γιατί το σημερινό κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει. Ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης το Φθινόπωρο, είναι περισσότερο από ορατός και πρέπει με κάθε θυσία να αποφευχθεί. Ο φαύλος κύκλος της τρόικας και των κυβερνήσεων που εκτελούν αποκλειστικά εντολές των ξένων τοκογλύφων, φαίνεται να τελειώνει οριστικά. Οποιαδήποτε απόπειρα παράτασης της καταστροφικής πολιτικής, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει συμφορές στο λαό και το έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου