Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

"Καμπανάκι" σε Σαμαρά από τοπικά στελέχη της ΝΔ της Κρήτης, για την άγρια φορολόγηση

 Παρέμβαση Ν. Αντωνακάκη για την άγρια φορολόγηση..επιστολή σε Σαμαρά.. 


Καμπανάκι για τις συνθήκες φορολόγησης στην αγορά ακινήτων αλλά και των ΙΧ αυτοκινήτων μικρού κυβισμού από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ Νίκο Αντωνακάκη ο οποίος με προσωπική επιστολή του στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητά την άμεση παρέμβαση του προκειμένου, να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις.
Πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση του γνωστού στελέχους της ΝΔ με την οποία αυτή τη φορά ζητά να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις στην λειτουργεία της αγοράς και ιδιαίτερα της αγοράς ακινήτων και της οικοδομής που κυριολεκτικά έχει "παγώσει" με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της χώρας.

Ειδικότερα στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ ο κ. Αντωνακάκης τονίζει μεταξύ άλλων:

             Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της ΝΔ
Αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας στη δυσκολότερη ίσως κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ήδη τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί, ενώ η ελπίδα για ανάκαμψη αρχίζει να διαγράφεται στην προοπτική του μέσου Έλληνα.
Κύριοι άξονες της πολιτικής σας μέχρι σήμερα θεωρούνται η αποκατάσταση του κύρους της χώρας σε διεθνές επίπεδο και η δημιουργία κλίματος ευνομούμενης πολιτείας στο εσωτερικό.
Όμως, επιτρέψατε μου να παρατηρήσω ότι και οι δύο αυτές αρχές, δυστυχώς, εξακολουθούν να είναι άγνωστες λέξεις στον τομέα της αγοράς και ιδιαίτερα σε αυτόν της αγοράς ακινήτων και της οικοδομής.
Θα γνωρίζεται ασφαλώς πως όταν κάποιος σήμερα αγοράζει ένα ακίνητο στην τιμή πχ τον εκατό χιλιάδων ευρώ η αντικειμενική του μπορεί να είναι διακόσιες χιλιάδες ευρώ δεδομένου πως τις περισσότερες φορές οι αντικειμενικές είναι υπερδιπλάσιες των πραγματικών. Σε αυτή την περίπτωση ο πολίτης πληρώνει αφενός μεν φόρο μεταβίβασης με βάση την αντικειμενική δηλαδή τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ πράγμα λίγο παράλογο αλλά υποφερτό , αλλά αφετέρου χρειάζεται πόθεν έσχες για διακόσιες χιλιάδες ευρώ που ποτέ δεν έδωσε πράγμα εντελώς παράλογο και ανυπόφορο που ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΛΟΚΑΡΕΙ ΟΛΑ .
Επειδή γνωρίζεται πως στην αγορά δε χρειάζονται μαγικές λύσεις αλλά απλές και λογικές κινήσεις που ωθούν τα πράγματα μπροστά επιβάλλεται άμεσα να δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες , μέχρι να κατεβούν οι αντικειμενικές και θα πλησιάσουν τις πραγματικές , να τροποποιηθεί ο Ν.4172/13, άρθρο 32 ΦΕΚ 167/23-7-2013 προκειμένου ο φόρος μεταβίβασης να πληρώνεται μεν με βάση την αντικειμενική αλλά ο φορολογούμενος πολίτης να δικαιολογεί στο πόθεν έσχες τα πραγματικά χρήματα που έδωσε και αναγράφονται στο συμβόλαιο και όχι τα πλασματικά
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αλλαγή πολιτικής στην φορολόγηση των ΙΧ αυτοκινήτων μικρού κυβισμού , την απαλλαγή τους δηλαδή από το τεκμήριο διαβίωσης και αγοράς, θα δημιουργήσει κατά την άποψη μου τις κατάλληλες προϋποθέσεις ρευστότητας και τόνωση της αγοράς γενικότερα που είναι και το μεγάλο ζητούμενο σήμερα.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και τιμή,
Νίκος Αντωνακάκης, Ηράκλειο Κρήτης
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου