Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

«Πιάνει δουλειά» η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους της Βουλής- ΖΩΝΤΑΝΑ η πρώτη συνεδρίαση

Ελλάδα To μεσημέρι του Σαββάτου, στην αίθουσα της Γερουσίας, στη Βουλή, συγκροτήθηκε και άρχισε να λειτουργεί η Επιτροπή του Κοινοβουλίου που καλείται να διερευνήσει το θέμα του δημόσιου χρέους. Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση από το stokokkino.gr.
Δείτε ζωντανά τη πρώτη συνεδρίαση για τη Συγκρότηση της Επιτροπής του Κοινοβουλίου για τα αληθινά αίτια και τις γενεσιουργούς αιτίες της δημιουργίας και της διόγκωσης του Δημόσιου Χρέους.

Απευθείας μετάδοση από την Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής:Παρόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλου, και του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, ξεκίνησε τις εργασίες της η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους της χώρας που συστάθηκε με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.
«Το χρέος δεν είναι αδιαμφισβήτητο, παραμένει ανοικτό το ερώτημα για το ποιο μέρος του χρέους είναι νόμιμο, ποιο παράνομο, ποιο είναι επαχθές,  ποιο είναι απεχθές και ποιο επονείδιστο» επεσήμανε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ενώ τόνισε πως υπάρχει η πολιτική βούληση όχι μόνο για να ξεκινήσει ο έλεγχος αλλά και να φτάσει μέχρι τέλους.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος πήρε τον λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό μιλώντας για «χρέος απέναντι στον τόπο και στις γενιές που έρχονται» κι αναγνωρίζοντας ότι ο έλεγχος των αιτιών που δημιούργησαν το δημόσιο χρέος είναι δικαίωμα της Ελλάδας το οποίο δεν θίγει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας, αλλά αντίθετα «υπερασπίζεται τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε.».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε επίσης πως «η χώρα έχει υποχρεώσεις επίτευξης δημοσιονομικών στόχων, αλλά και δικαιώματα, όπως στην περίπτωση της διερεύνησης των όρων και των προϋποθέσεων της δημιουργίας του χρέους «για να μην επαναληφθούν».
«Η νέα κυβέρνηση, η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά, απαντά στο λαϊκό κίνημα με το μόνο τρόπο που μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει και να πολιτευθεί: με την αποκάλυψη της αλήθειας» υπογράμμισε στην εισήγησή της η Σοφία Σακοράφα.«Απαντάμε στο λαό μας ότι θα μάθουμε την αλήθεια, θα εξετάσουμε πράξεις, σκοπιμότητες, πολιτικές επιλογές, παραλείψεις, λεόντειες συμβάσεις, που μας οδήγησαν στην καταστροφή» τόνισε ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως «μια ιστορική μέρα για το κίνημα, για το λαό μας».
«Μια επιτροπή ανοικτή, δημόσια, αποτελούμενη από έγκριτους επιστήμονες και καθηγητές, αλλά και με συμμέτοχους την κοινωνία των πολιτών, συλλογικότητες και σωματεία» ανέφερε σχετικά με τον χαρακτήρα της Επιτροπής, συμπληρώνοντας πως είναι «μια επιτροπή που δεν αναπτύσσεται στα στεγανά της βουλής ή κάποιων σοφών, αλλά στην καρδιά της ίδιας της κοινωνίας».
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε κι αυτός ως ιστορική μέρα τη σημερινής λέγοντας πως είναι «πολύ σημαντική για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία της χώρας», ενώ τόνισε πως μέσω της επιτροπής θα αποδειχθεί αν ό, τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια έγινε από λάθος ή δόλο κι αν κάποιοι αποκόμισαν κέρδη.
«Δεν είναι απλώς μία Επιτροπή για τη διαλεύκανση ενός οικονομικού ζητήματος. Είναι μία επιτροπή αλήθειας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το χρέος δεν έχει μόνο οικονομική δίασταση αλλά και πολιτική καθώς και νομική.
Την δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών για βοήθεια στο έργο της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είναι υποχρέωση οι πολίτες να μάθουν για τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στο όνομά τους κι εκτιμώντας ότι η σημαντικότερη αποστολή της Επιτροπής είναι να φέρει στο φως όλους τους μηχανισμούς που διόγκωσαν το χρέος και το φόρτωσαν στις πλάτες των πιο αδύναμων.
Στην Επιτροπή,  η οποία συγκροτείται με απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, συμμετέχουν μεταξύ άλλων σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες και επιστήμονες εγνωσμένου κύρους: Δικηγόροι, καθηγητές Διεθνούς Δικαίου, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, αλλά και πρώην υπουργοί Οικονομικών, όπως ο Ντιέγκο Μπόρχα του Εκουαδόρ, ο οποίος συνέδεσε τη θητεία του με τη δραστική μείωση του χρέους της χώρας και των ποσών που αυτή κατέβαλλε στους δανειστές της.


Ο Βέλγος Ερίκ Τουσέν, γνωστός για τις ομιλίες και την αρθρογραφία του εναντίον των Μνημονίων στην Ελλάδα και των απαιτήσεων των δανειστών, αναλαμβάνει των συντονισμό της διεθνούς ομάδας της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου. Από την πλευρά της η κυρία Σακοράφα θα συντονίζει τις σχέσεις και τις επαφές της Επιτροπής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κοινοβούλια άλλων χωρών. 

Μιλώντας στην «Αυγή», η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η τεκμηρίωση της αλήθειας, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι από όλους καλοδεχούμενη. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη κι αν δεν είναι καλοδεχούμενα τα συμπεράσματά μας, θα είναι πολύ δύσκολο να τα προσβάλλουν, να τα αμφισβητήσουν. Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου είναι ένα ισχυρό εργαλείο».

Η κυρία Σακοράφα πρόσθεσε:
«Η Επιτροπή θα ασχοληθεί με πράξεις, παραλείψεις και ενέργειες από το 1990. Θα συμπεριλάβει σε πρώτη φάση τις κυβερνήσεις Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου