Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Με νομοθετική ρύθμιση ανοίγει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση ΔΕΗ και ΟΠΑΠ


Της Μαρίας Σπυράκη*

Με νομοθετική ρύθμιση ανοίγει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση ΔΕΗ και ΟΠΑΠΗ κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται η συμμετοχή ενός ιδιώτη επενδυτή με ποσοστό άνω του 20% σε επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα.
Με αυτή τη ρύθμιση, που θα συζητηθεί αύριο στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ανοίγει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ και μίας σειράς άλλων μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων.
Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται κατάλογος με 29 επιχειρήσεις προς αποκρατικοποίηση, τον οποίο συνέταξε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Στον κατάλογο προς αποκρατικοποίηση περιλαμβάνονται ο ΟΠΑΠ, τα ΕΛΤΑ, τα ΕΛΠΕ, επιχειρήσεις της ΔΕΗ, ο ΟΔΙΕ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, καθώς και τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Λαυρίου και Πατρών, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Αγροτική Τράπεζα μετά το διαχωρισμό της.
Δίπλα στο όνομα κάθε επιχείρησης υπάρχει διαβάθμιση για την ετοιμότητα της αποκρατικοποίησης. Για παράδειγμα, έτοιμες προς αποκρατικοποίηση εμφανίζονται οι ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, Κρατικά Λαχεία.
Αντίθετα, ερωτήματα εγείρονται για την πώληση του Διεθνούς Κέντρου Τύπου (IBC), λόγω της καθίζησης που έχει υποστεί η αγορά ακινήτων, αλλά και του κενού στην ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας.

Εμπόδια στην αποκρατικοποίηση εμφανίζει η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και για το λόγο αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν αλλαγές, όπως και στις διοικήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, οι οποίες επίσης φαίνεται να μην συμφωνούν με την προοπτική αποκρατικοποίησης.

__________________________________________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου