Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ποιοί βρίσκονται πίσω από τον Αλ. Τσίπρα;



Ένα από τα μειονεκτήματα που τού χρεώνουν οι επικριτές του είναι η ηλικία του. Παρόλα πίσω από...
τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται μια ομάδα στενών συνεργατών που μόνο άπειροι στην πολιτική δεν μπορεί να χαρακτηριστούν.

Ποιοί βρίσκονται πίσω από τον Αλ. Τσίπρα;Πολλοί εξ αυτών έχουν πλούσια αντιδικτατορική δράση, μακρά κοινοβουλευτική θητεία και δραστηριοποίηση στον χώρο της Αριστεράς. Η συμμετοχή τους στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, λέγεται ότι έχει βοηθήσει στη διαμόρφωση της πολιτικής η οποία έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στο αποτέλεσμα της Κυριακής.


Ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος είναι οικονομολόγος, επανεκλέχθηκε στη Β' Αθηνών και είναι επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού.
Ήταν μέλος της Νεολαίας Λαµπράκη και συµµετείχε στην αντιδικτατορική δράση. Παράλληλα ήταν ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, του Συνασπισμού, ενώ διετέλεσε αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονοµίας, στην Οικουµενική Κυβέρνηση Ζολώτα. Ο Γ. Δραγασάκης, ο οποίος εκτιμάται και εκτός Κουμουνδούρου για την πολιτική του σκέψη και οικονομικές  του γνώσεις, θεωρείται από τους πλέον στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.   
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στενός συνεργάτης είναι και ο Νίκος Κοτζιάς, οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Διετέλεσε  πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο «τα έσπασε» όταν ανακοίνωσε τη «σωτηρία» της χώρας με την προσφυγή στο ΔΝΤ. Είχε αντιδικτατορική δράση στην ΚΝΕ και πολυετή πορεία μεταπολιτευτικά στο ΚΚΕ, όπου και θεωρείτο ως ένας από τους θεωρητικούς του κόμματος.    
Υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του Συνασπισμού είναι ο Γιάννης Μηλιός, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.   
Ο Νίκος Παππάς είναι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Είναι γιος του Στέλιου Παππά, επίσης μέλους της ΚΠΕ, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού.   
Ο Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κρατάει τις ισορροπίες εντός κόμματος. Αν και σπούδασε νομικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της διαφήμισης και των γραφικών τεχνών.    
Στους στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα είναι και ο Πάνος Σκουρλέτης, οικονομολόγος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρία χρόνια όπως και μέλος στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού. Ήταν υποψήφιος στη Β' Αθήνας αλλά δεν εκλέχθηκε.   
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκλέχθηκε στη Β' Αθήνας. Είναι µέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.   
Στην ομάδα των στενών συνεργατών του Α. Τσίπρα συναντάμε ακόμα ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, τον καθηγητή φιλόλογο και συγγραφέα, Λαοκράτη Βάσση. Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού «Εντελέχεια», επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης». Διετέλεσε μέλος του ΕΣΡ. Στην Κουμουνδούρου λέγεται ότι ο κ. Βάσσης αποτελεί τακτικό συνομιλητή του κ. Τσίπρα.   
Ο Ρούντι Ρινάλντι, μια από τις μορφές του φοιτητικού κινήματος στα χρόνια της μεταπολίτευσης, είναι επικεφαλής και συνιδρυτής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) μίας από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Aσχολήθηκε δραστήρια στον εκδοτικό χώρο με τις εκδόσεις «A/συνεχεια» και διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας «Aριστερά!». Βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.   
Ο Τάσος Κορωνάκης, μηχανολόγος στο επάγγελμα, είναι φίλος και συνοδοιπόρος του Αλέξη Τσίπρα από τη νεολαία του Συνασπισμού. Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, υπεύθυνος κινημάτων του ΣΥΝ και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκεται στην στενή ομάδα συνεργατών. Ήταν υποψήφιος στην Α' Αθήνας όπου δεν εξελέγη.   
Σημειώνεται τέλος ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι δύο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας έχει ιδιαίτερα στενή επαφή. Ειδικά για τον πρώτο, στην Κουμουνδούρου λέγεται ότι «ξέρει που πηγαίνει το πράγμα».   


Πηγή: Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου