Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

“Ενας αιώνας... μια στιγμή” της Κανής Καραβά στο Ηράκλειο Κρήτης  Παρουσίαση Βιβλίου  

Το μυθιστόρημα της Κανής Καραβά “Ενας αιώνας... μια στιγμή” παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ στον πολύχωρο της παλιάς Λαχαναγοράς.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα και οι εκδόσεις Κέδρος σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αντώνης Χαραλαμπάκης, πρώην σχολικός σύμβουλος και Κωστής Λαγουδιανάκης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, σε έμμετρο λόγο.

Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα θα διαβαστούν από την ταλαντούχο εκπαιδευτικό Στέλλα Κασαπάκη και τον αριστοτέχνη σχεδιαστή κοσμημάτων Θεμιστοκλή Ανωγειανάκη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” Γιάννης Στεφανάκης θ’απευθύνει χαιρετισμό.

Την εκδήλωση θα κλείσει η συγγραφέας Κανή Καραβά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου