Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Βίντεο - σοκ από τις φυλακές Κορυδαλλού




«Θα πεθάνουμε από τη βρωμιά» ακούγεται σε βίντεο από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρουσιάζει το Vima.gr. Οι εικόνες παραπέμπουν –τουλάχιστον- σεεμπόλεμη ζώνη ή σε χώρα του Τρίτου Κόσμου.
Καταγγελίες μέσω Twitter περιγράφουν περισσότερο έναν χώρο όπου οι άνθρωποι περιμένουν το τέλος, παρά έναν χώρο φροντίδας.
Η κάμερα που κρατά μάλλον ένας από τους φυλακισμένους όπως συμπεραίνουμε, μετακινείται στον χώρο του «Αγίου Παύλου» δείχνοντας ακάθαρτες τουαλέτες, σωρούς σκουπιδιών, ανθρώπους στοιβαγμένους σε μικρό χώρο, με βρώμικα ρούχα και παραμελημένους. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν υπάρχουν καν νοσοκόμες.
Ένας άνδρας που έχει σακχαρώδη διαβήτη περιγράφει ότι του έκοψαν τα δύο πόδια, ενώ ένας άλλος (μαθηματικός που βρίσκεται στη φυλακή για χρέη στο Δημόσιο όπως σημειώνει) λέει ότι είχε ατύχημα στη φυλακή, δείχνει τα πληγιασμένα πόδια του που έχουν μολυνθεί και περιμένει πως θα έχει την ίδια μοίρα – του ακρωτηριασμού.

«Η ποινή του ήταν οκτώ μήνες. Ήρθε με δύο πόδια και θα φύγει χωρίς πόδια», αναφέρει.
Ο κρατούμενος αυτός μιλά για «κανιβαλισμό» εκ μέρους των γιατρών.

Δείτε το βίντεο







Facebook Tweet Google + Email


Σχετικά Άρθρα
Εικόνες φρίκης από τις φυλακές Κορυδαλλού
Δίωξη σε... κρατούμενο για το κολαστήριο του Κορυδαλλού
"Δεν κοιμούνται κρατούμενοι στο πάτωμα"
Αυτοκτόνησε κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου