Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Ένας άνθρωπος με οράματα και ιδέες όπως τον περιέγραφαν όσοι τον γνώριζανΩς έναν άγιο άνθρωπο χαρακτήριζαν τον επιχειρηματία Τάκη Παυλάκη που έβαλε τέλος στη ζωή του το πρωί του Σαββάτου όσοι τον γνώριζαν. Ένας άνθρωπος με πάθος για τα γρήγορα αυτοκίνητα αλλά και όραμα για τον αθλητισμό. 

Ο ίδιος μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη του στο grandsport.gr είχε αναφερθεί στην οικονομική κρίση τονίζοντας ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν αδιέξοδα που δεν θα έπρεπε:
Οι Έλληνες δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τις ηγεσίες μας χωρίς να θέλω να χρωματίσω. Οι ηγεσίες είναι κατώτερες των περιστάσεων. Βέβαια η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ και εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα πάει μπροστά, αλλά ορισμένες γενιές ταλαιπωρούνται πολύ ενώ δεν θα έπρεπε. Χάνουμε επιστήμονες οι οποίοι φεύγουν στο εξωτερικό και πιστεύω ότι οι Ελλήνες στο εξωτερικό διαπρέπουν. Στην Ελλάδα δεν γίνεται το ίδιο διότι σε αυτή την χώρα αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν θα έπρεπε. Όμως επειδή έχω επισκοπεί αρκετές χώρες στον κόσμο θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι η ομορφότερη και πρέπει να μείνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι.

Ο ίδιος μιλώντας για την αθλητισμό έχει αναφέρει:
Ο αθλητισμός κατά την γνώμη μου είναι μία βαλβίδα ανακούφισης, λόγω του ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στην κοινωνία μας. Αλλά αυτή η δραστηριότητα σε όλα τα αθλήματα πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο, όμως οι παράγοντες είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι ο αθλητισμός είναι για να ψυχαγωγηθούμε και να αθληθούμε εξ’ου και από όπου προέρχεται η λέξη (άθλημα). Δεν είναι ούτε για να κάψουμε, ούτε για να φωνάξουμε ούτε για να βρίσουμε.

_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου