Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΘνικού Κέντρου Βιβλίου

se@ekebi.gr


                Αγαπητοί φίλοι,
Όπως γνωρίζετε επίκειται η συζήτηση στη Βουλή ενός Σχεδίου Νόμου από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με το οποίο καταργούνται 21 οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου και απολύονται οι εργαζόμενοι σε αυτούς.
Μεταξύ αυτών είναι και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), του οποίου οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ).
Μην αναζητήσετε τους λόγους για τους οποίους θέλουν να καταργήσουν το ΕΚΕΒΙ. Δεν θα τους βρείτε πουθενά. Διότι, απλούστατα, δεν υπάρχουν.
Ο νυν Υπουργός Πολιτισμού ισχυρίζεται ότι ο ίδιος δεν θέλει να το κλείσει αλλά αποτελεί απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου. Ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τζαβάρας επικαλέστηκε προσχηματικά ένα θέμα ελάσσονος σημασίας –και το οποίο, ούτως ή άλλως, δεν προήλθε από το ΕΚΕΒΙ και τους εργαζομένους του.
Φαίνεται, επομένως, πως το ΕΚΕΒΙ έχει πέσει θύμα της ακατανόητης επιδίωξης για πάση θυσία απολύσεις. Στο πλαίσιο αυτό η επικαλούμενη «μεταφορά αρμοδιοτήτων» (προσοχή: «αρμοδιοτήτων» που είναι θεωρία, όχι «δράσεων» που είναι πράξη) στο ΕΙΠ δεν υποστηρίζεται από καμία λογική επαγωγή, όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι.
~~~~~~
               Αγαπητοί φίλοι,
Ενόψει της συζήτησης στη Βουλή, που θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προσπαθούμε να πείσουμε όσο γίνεται περισσότερους ότι δεν πρέπει να καταργηθεί το ΕΚΕΒΙ και ότι, αντίθετα, σε καιρούς οικονομικής, παραγωγικής και, εντέλει, κοινωνικής κρίσης η υποστήριξη του ελληνικού βιβλίου και η ανάπτυξη πολλαπλών δράσεων για την ενίσχυσή του θα έπρεπε να αποτελεί βασική υποχρέωση της Πολιτείας.
Σας παρακαλούμε, λοιπόν, αν βεβαίως το κρίνετε σκόπιμο, να στείλετε ένα έστω μικρό κείμενο προς τους εμπλεκόμενους εκπροσώπους της Κυβέρνησης (Υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Πολιτισμού) για τη σωτηρία του ΕΚΕΒΙ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Για το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΕΒΙ
Η Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας
Γιούλη Μπαγετάκου                      Μάγδα Τσουμή



Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: minoff@culture.gr
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου