Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά - Στους δρόμους οι κάτοικοι- Υλικές ζημιές σε όλη την Κεφαλονιά (5,8 το μέγεθός του - εικόνες)

Ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά - Στους δρόμους οι κάτοικοι- Υλικές ζημιές σε όλη την Κεφαλονιά (5,8 το μέγεθός του - εικόνες)
Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3.55 μ.μ. στην Κεφαλονιά...
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη δόνηση και με πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας αναφέρουν για πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο έξι χιλιόμετρα βοριονανατολικά του Αργοστολίου και ήταν επιφανειακός.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής
Υπάρχουν συνεχείς μετασεισμοί και αυτή τη στιγμή ο σεισμολόγο κ. Γκανά δεν μπορούμε να κάνουμε εκτίμηση αν ήταν ο κύριος σεισμός. Πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες.
Στο Αργοστόλι μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλές υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα κυρίως με σπάσιμο τζαμαριών και πτώσεις αντικειμένων.
Στο Ληξούρι ο δρόμος στη θέση Βουνί προς χαβριάτα έχει κλείσει λόγω κατολίσθησης
... έχει ισοπεδωθεί ένα σπίτι στην Κουνόπετρα, χωρίς ευτυχώς θύματα...
Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από τη δόνηση και βγήκε από τα σπίτια του. Αυτή τη στιγμή είναι συγκεντρωμένος σε πλατείες και ανοικτούς χώρους...
Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Αργοστολίου
Λόγω τον ζημιών που έχουν προκληθεί στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου κυρίως στην οροφή του, αποφασίστηκε η εκκένωσή του. οι ασθενείς μεταφέρθηκαν  σε διπλανό ξύλινο κτήριο.  
Ενας άνδρας και μία γυναίκα πήγαν στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ελαφρά τραυματισμένοι. Και οι δύο είχαν υποστεί τραυματισμούς στα άκρα τους στην προσπάθειά τους να βγουν από το σπίτι την ώρα του σεισμού.
Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μεταβαίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κεφαλονιά.
Κάποιες περιοχές της Κεφαλονιάς έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τα συνεργεία της ΔΕΗ έχουν ήδη πιάσει δουλειά.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα
Οι πρώτες εικόνες...
DSC 0155DSC 0157DSC 0158DSC 0160DSC 0161DSC 0163DSC 0165DSC 0166DSC 0169DSC 0170DSC 0171DSC 0172DSC 0174DSC 0175DSC 0176DSC 0178DSC 0179DSC 0180DSC 0181DSC 0182DSC 0183DSC 0184DSC 0187DSC 0188DSC 0193
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 18:45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου