Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Παραίτηση-χαστούκι στον ΣΚΑΪ από Δημάδη:έχω περηφάνια και αξιοπρέπεια!


Παραίτηση-χαστούκι στον ΣΚΑΪ από Δημάδη:έχω περηφάνια και αξιοπρέπεια!

Την παραίτηση του, μέσω επιστολής που αναρτήθηκε στο twitter, ανακοίνωσε ο ανταποκριτής της τηλεόρασης και του Ρ/Σ ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Θάνος Δημάδης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος πριν τις Βρυξέλλες κάλυπτε το ρεπορτάζ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τη Ουάσιγκτον, αναφέρει στην επιστολή του, πως «μπροστά στον φόβο της ανεργίας οι νέοι άνθρωποι» - όπως αυτός – «δεν πρέπει να φθάσουν στο σημείο να ξεπουλήσουν την προσωπική υπερηφάνεια και την επαγγελματική αξιοπρέπειά τους», αφήνοντας έτσι, σαφείς αιχμές προς τον ΣΚΑΪ και την διοίκηση Αλαφούζου, για παρεμβατικότητα στο έργο του και μάλιστα με «νοοτροπίες» που οδήγησαν στην κρίση.
Το ποιες είναι οι «λογικές» που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση είναι γνωστές σε όλους μας, όπως επίσης γνωστή είναι η σχέση πάθους και αγάπης του ΣΚΑΪ με τη μνημονιακή πολίτική και την τρόικα. Μετά την επιστολή Δημάδη, όμως, εύλογα αναρωτιέται κανείς μήπως η «αγάπη» αυτή είναι και λόγος παρεμβατισμού στην εργασία και τα καθήκοντα των δημοσιογράφων; Ακολουθεί η επιστολή του Θάνου Δημάδη, την οποία έστειλε στη γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ.
epistoli

_______________________________
από το: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου