Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ για τα αποθεματικά των Ταμείων


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Τομέα Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και ζητούν να ακυρωθούν δύο αποφάσεις των υπουργών Εργασίας και Υγείας που αφορούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους Ταμείων.
Με την πρώτη υπουργική απόφαση (30.1.2012) ορίστηκε ο διαχωρισμός των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και των Τομέων Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, ενώ με τη δεύτερη απόφαση (15.2.2012) ορίστηκε η μεταφορά κεφαλαίων από το λογαριασμό διαθεσίμων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου/Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ) που υπάρχουν στην Τράπεζα της Ελλάδος στο λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης του ΕΟΠΥΥ.
Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι οι δύο επίμαχες αποφάσεις είναι αντίθετες στο άρθρο 43 του Συντάγματος, καθώς παρόμοια θέματα ρυθμίζονται μόνο με Προεδρικά Διατάγματα και όχι με υπουργικές αποφάσεις, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.
Ακόμη, υπογραμμίζεται στην αίτηση ακύρωσης ότι η δεύτερη προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση (από 15.2.2012) είναι ανυπόστατη, καθώς δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και για το λόγο αυτό πρέπει να ακυρωθεί, ενώ παράλληλα επισημαίνονται και άλλες πλημμέλειες στις δύο επίμαχες υπουργικές αποφάσεις.

______________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου