Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Fast Track μέσω Πελοποννήσου....


Περιφέρειες: 


Έως την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα καταθέσει την πρόταση του προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σχετικά μετην τροπολογία για τη δημιουργία νομικού πλαισίου για Περιφερειακό Fast Track, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής παρέμβασής του στη συνάντηση που είχαν οι περιφερειάρχες με την ηγεσία του υπουργείου.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αναζήτηση πόρων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε ακόμα από την ηγεσία του Υπουργείου να εξεταστεί η παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του ΤΕΜΠΕ, ενώ έριξε ευθύνες στις τράπεζες για τον τρόπο λειτουργίας τους που εξοντώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή
Ο Π. Τατούλης υπογράμμισε την δυναμική των περιφερειών ως τη μόνη ελπίδα για την χώρα να βγει από την κρίση με την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας βασισμένη στην εμπειρία και την ευελιξία εν μέσω πολέμου.
Ο περιφερειάρχης έθεσε ως το πολιτικό διακύβευμα του πολέμου στον όποιο βρίσκεται η χώρα την προστασία τη κοινωνικής συνοχής και την μέριμνα εξεύρεσης εργαλείων που θα σταματήσουν την αύξησης της ανεργίας.
Παράλληλα έκανε αναφορά στην αύξηση των εξαγωγών στην Πελοπόννησο και υπογράμμισε ότι αυτό έγινε με πολιτικές αποφάσεις τονίζοντας ωστόσο ότι επενδύσεις χωρίς υποδομές δεν πρόκειται να υπάρξουν ώστε να αλλάξει η δυναμική της οικονομίας.


__________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου