Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Απεργιακό μπαράζ σ' όλη τη χώρα δυναμικά οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν κατά της λεηλασίας της δοτής κυβέρνησης



Στην απεργία συμμετέχουν και διαδηλώνουν σήμερα Πέμπτη 1 Δεκέμβρη υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία, την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Τράπεζες, στη Ναυτιλία κ.ά.


Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στην απεργία.


ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ 
24ωρη απεργία προκήρυξε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία η οποία θα ξεκινήσει στις 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 της ίδιας μέρας. Ετσι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.




ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
- ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο 
- Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά
- Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00
- Τα τρόλεϊ από τις 08.00 έως τις 22.00
- Ο ΗΣΑΠ από τις 09:00 ως τις 21:00 αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη.
Το Μετρό δεν θα λειτουργεί τστο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, λόγω απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.
Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.


*από το: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου