Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

- Φόβος και τρόμος στη Νορβηγία από το διπλό μακελειό με τους 91 νεκρούς


- Φόβος και τρόμος στη Νορβηγία από το διπλό μακελειό με τους 91 νεκρούς
- Ποιος είναι ο 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που κατηγορείται και για τις δυο επιθέσεις
- Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και συνεργοί που τον βοήθησαν να οργανώσει τις επιθέσεις
- Θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών λένε οι αρχές 









Η πιο αιματηρή επίθεση σε νορβηγικό έδαφος από τον

 Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε ο ένοπλος στην Οτόγια




Πρόκειται για μια από τις πιο σοκαριστικές και αιματηρές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος. Εδώ και σχεδόν ένα 24ωρο, η Νορβηγία ζει το δικό της εφιάλτη: 84 νεκροί από την επίθεση ενός άνδρα σε συνέδριο της νεολαίας του Εργατικού κόμματος, επτά νεκροί από την έκρηξη βόμβας σε κυβερνητικό κτίριο στην καρδιά του Όσλο.


Δυο επιθέσεις, ένας δράστης: ο 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ισλαμόφοβος και με διασυνδέσεις στην ακροδεξιά πτέρυγα. (Διαβάστε εδώ το προφίλ του) Δεν αποκλείεται, όμως, ο Μπρέιβικ να είχε βοήθεια στην οργάνωση των επιθέσεων και να τις εκτέλεσε μόνος του. Για την ώρα, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες μόνο στον 32χρονο Νορβηγό, τόσο για τη βομβιστική επίθεση όσο και για το μακελειό στην Οτόγια.


Αίμα, πόνος, οδύνη, θρήνος και ένα μεγάλο γιατί. Είναι η πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που η Νορβηγία ζει μια τέτοια επίθεση. "Ποτέ άλλοτε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει πληγεί η χώρα μας από ένα έγκλημα τέτοιας έκτασης", είπε ο Νορβηγός πρωθυπουργός, Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας για την "εθνική τραγωδία" της χώρας του.


Αν και από την Παρασκευή στους δρόμους του Όσλο έχει βγει ο στρατός, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αυξήσει το επίπεδο εθνικής απειλής. 

Η επίθεση στο νησί Οτόγια, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Όσλο, αφήνει άφωνη τη διεθνή κοινή γνώμη. 32χρονος άνδρας, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ντυμένος με στολή αστυνομικού για να μη γίνει αντιληπτός, άνοιξε πυρ σε συγκέντρωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, στέλνοντας στο θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπους. "Θα σας σκοτώσω όλους" φώναζε σε έξαλλη κατάσταση τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί, αφού η αστυνομία δεν έχει ολοκληρωμένη λίστα με τον αριθμό των τραυματιών ή των αγνοουμένων. Η πλειοψηφία εκείνων που βρίσκονταν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Οτόγια ήταν παιδιά ηλικίας 14 εως 19 ετών.

Στο νησί Οτόγια, έναν παράδεισο που ο Μπρέιβικ μετέτρεψε σε κόλαση, ο 32χρονος δράστης είχε τοποθετήσει και εκρηκτικά. Ίσως είχε σκοπό να προκαλέσει και δεύτερη βομβιστική επίθεση.
Οι αρχές βρήκαν εκρηκτικά σε μήκος 500 μέτρων, σε πευκόφυτη περιοχή του νησιού. 


Οι μαρτυρίες εκείνων που έζησαν το μακελειό και κατάφεραν να επιζήσουν και εξίσου συγκλονιστικές. "Θα σας σκοτώσω όλους" φώναζε ο δράστης, ενώ ένας από τους διασωθέντες είπε ότι κατάφερε να γλιτώσει μόνο και μόνο γιατί προσποιήθηκε τον νεκρό. "Έβλεπα ανθρώπους να πέφτουν στη λίμνη και να προσπαθούν να κολυμπήσουν μακριά για να γλιτώσουν. Τους γάζωσε με σφαίρες", δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Φοβούμενη αντίποινα, η αστυνομία έχει τοποθετήσει 10 άνδρες έξω από το σπίτι που έχει δηλώσει ο μακελάρης ως διεύθυνση κατοικίας, ένα τετραόροφο με κόκκινα τούβλα, στο δυτικό Όσλο.

Ως τη "χειρότερη επίθεση που δέχθηκε η Νορβηγία μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο" χαρακτήρισε το μακελειό της Παρασκευής ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Γκίαρ Μπέκεβολντ. Ενδεικτικό είναι ότι μετά το βομβαρδισμό στο 'Όσλο, μέλη του στρατού εγκαταστάθηκαν σε διάφορα σημεία της Νορβηγικής πρωτεύουσας και η αστυνομία συνέστησε στους τρομοκρατημένους πολίτες να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88210&nslt=1&catid=7
*από το: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου