Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Mπίκας: Δεν είχαμε πληροφορίες για πραξικόπημα

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε...
...ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.
Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

parapolitiki.com

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εφημερίδα "Το Βήμα": Πώς αποφεύχθηκε πραξικόπημα στην Ελλάδα

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" αναφέρεται ότι απετράπη πραξικόπημα τον περσινό Οκτώβριο. Τι απαντά ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ


Με τίτλο "Το πραξικόπημα που δεν έγινε", το "Βήμα της Κυριακής" παρουσιάζει τις παρασκηνιακές διεργασίες και πώς αυτό αποφεύχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.
Το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου 2011, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο τότε υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης, Πάνος Μπεγλίτης, καλούσε στο γραφείο του στο Πεντάγωνο τους αρχηγούς των Επιτελείων.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και οι αρχηγοί Στρατού Φραγκούλης Φράγκος, Ναυτικού αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης και Αεροπορίας αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας.
"Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ το οποίο και θα σας αποστρατεύσει" ήταν τα λόγια, σύμφωνα με "Το Βήμα", του τότε υπουργού Άμυνας.

Αυτό βέβαια είχε διαρρεύσει νωρίτερα και ήταν γνωστό στους ίδιους, με αυτή τη σκηνή, όπως σημειώνει η εφημερίδα, να ολοκληρώνει έναν κύκλο που, κατά ορισμένους προσκείμενους στην τότε πολιτική ηγεσία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το τέλος της ιστορίας "το πραξικόπημα που δεν έγινε".
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστική την αιφνιδιαστική αυτή αποστρατεία του συνόλου της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά έγκυρες πηγές, που επικαλείται "Το Βήμα", αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή απετράπη η όξυνση ενός κλίματος πολιτικής αποσταθεροποίησης και απεφεύχθη πραξικόπημα.
Η τελική απόφαση για τις αποστρατείες ελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Νοεμβρίου 2011. Εκείνη την ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου οριστικοποίησε τις αποφάσεις του σε μυστική συνεννόηση με τον Πάνο Μπεγλίτη, αλλά "ο κύβος ερρίφθη" λίγες ημέρες νωρίτερα.
Ο τότε πρωθυπουργός την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το απόγευμα επέστρεφε από τις Βρυξέλλες, όπου είχε επιτευχθεί η Συμφωνία της 26ης και 27ης Οκτωβρίου για το λεγόμενο "δεύτερο μνημόνιο" και την αναδιάρθρωση του χρέους.
Ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί ότι στις 26 Οκτωβρίου οι Μπεγλίτης και Μαγκριώτης αποδοκιμάστηκαν έντονα καθώς προσέρχονταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη για τον καθιερωμένο εορτασμό.
Τα επεισόδια οργανώθηκαν, σύμφωνα με πηγές κοντά στον κ. Μπεγλίτη, από ακροδεξιές ομάδες και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις που διατηρούν "ανοιχτή γραμμή", όπως σημειώνει "Το Βήμα", με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων - απόστρατους και μη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στις 28 Οκτωβρίου μετέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης για τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με θέμα την Αραβική Άνοιξη, με πολλούς να αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να απλωθεί και στην Ελλάδα.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη μάλιστα ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη λεωφόρο Αλεξάνδρου.

Ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να επηρεάζεται από τα γεγονότα και να σκέφτεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως ενδεχομένως βρισκόταν σε εξέλιξη μια διαδικασία διαμόρφωσης συνθηκών κοινωνικής αναταραχής και πολιτικής αποσταθεροποίησης με στόχο να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για ανατροπή της κυβέρνησης και επέμβαση του στρατού.
Οι μυστικές υπηρεσίες μάλιστα φέρεται να παρείχαν στον Γιώργο Παπανδρέου διαρκώς ενημέρωση για "ύποπτες κινήσεις" ακροδεξιών στοιχείων.
Πολιτικός της εθνικοπατριωτικής πτέρυγας της Δεξιάς ομολογεί ότι λίγες ημέρες πριν από τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου είχε δεχτεί βολιδοσκόπηση από απόστρατο αξιωματικό για την πιθανότητα συμμετοχής του σε μεταβατική κυβέρνηση στρατιωτικών.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα, έπειτα από συντονισμένες κινήσεις ακραίων στοιχείων πάσης φύσεως, έφτασε κοντά στην "κόκκινη γραμμή" της αποσταθεροποίησης.
Η επέμβαση του στρατού, όπως συμπληρώνουν, ήταν ακριβώς εκείνο που ήθελαν να προκαλέσουν όσοι απεργάζονται σχέδια με στόχο την απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ευρώπη και τη Δύση.
Η διενέργεια δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση και το "ξήλωμα" της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, η διπλή απάντηση που αποφάσισε να δώσει το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η απόφαση για το δημοψήφισμα ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και η απόφαση για την εκτεταμένη επιχείρηση αποστρατείας αξιωματικών της Μεταπολίτευσης την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου σε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
Η επικρατούσα ανάλυση στον τότε πρωθυπουργικό κύκλο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εδράζονταν στην αντίληψη ότι οι ανατροπές κυβερνήσεων δεν πραγματοποιούνται αιφνιδίως με μονομερείς ενέργειες ορισμένων αξιωματικών.
Πριν από κάθε εκδήλωση κινήματος έχει προηγηθεί η οργανωμένη διαπόμπευση της πολιτικής τάξης και ο ερεθισμός της κοινής γνώμης με την πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων.
Οι στρατιωτικοί, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, θα αναλάμβαναν τη διακυβέρνηση για να αποκαταστήσουν την τάξη σε μια Ελλάδα στην οποία η Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα θα θύμιζαν Δεκέμβριο 2008.
Η αναπόφευκτη... "παρενέργεια", όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, θα μπορούσε να ήταν η κατάλυση της Δημοκρατίας, η αναστολή της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η αποχώρηση από την Ευρωζώνη.


Τι λέει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ

"Επί προηγούμενης Διοίκησης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.
Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος", είναι η απάντηση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

__________________________________

news247 Σεπτέμβριος 29 2012 20:48

Eγκληματική η ενιαία φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών


Νοσηροί εγκέφαλοι θάβουν την επιχειρηματικότητα
 
εγκληματική η ενιαία φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

Η ενιαία φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ των κερδών τους αντίκειται στην αναλογικότητα της φορολογικής νομοθεσίας που ισχύει διεθνώς. Ο ανώτατος συντελεστής που επιλέχθηκε (35%), εκείνος που σύμφωνα με τα μέτρα θα ισχύει για τα υψηλότατα εισοδήματα, καθιστά την ρύθμιση παντελώς άδικη και ακόμα περισσότερο επικίνδυνη. Το μέτρο αυτό μόνο νοσηροί εγκέφαλοι θα μπορούσαν να το επινοήσουν, αφού και η φοροδιαφυγή βρίσκει επίσημη προστασία και η πλειάδα των πολύ μικρών επιχειρήσεων θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, δήλωσε για την επικείμενη ρύθμιση:

«Με τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών με 35% από το πρώτο ευρώ των κερδών τους, η φοροδιαφυγή αποκτάει με τις ευλογίες της κυβέρνησης ακόμα μεγαλύτερο νόημα και ευχέρεια. Παράλληλα οι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις βρίσκονται πλέον σε δυσχερέστατη θέση για να επιβιώσουν, αν συμπεριληφθεί η προκαταβολή φόρου που προπληρώνουν για την επόμενη χρονιά, η εξαίρεση του ασφαλιστικού κόστους από τις δαπάνες τους, αλλά και οι επισφαλείς γενικά συνθήκες της αγοράς. Πρώτα θύματα της ασυλλόγιστης κυβερνητικής πολιτικής θα είναι για μια ακόμα φορά νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και εκείνοι που επενδύουν στην προοπτική και διάρκεια των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών».

Περισσότερες πληροφορίες: 2103306301 (εσωτ 115, 116 γρ. τύπου)
Ζωή Βροντίση: 6971892553

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική απεργία σήμερα σε όλη τη χώρα - Στις 11 το πρωί η συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως
Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία, τρόλεϊ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, αλλά και Μετρό (μέ…Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Τετάρτη η χώρα. Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία, τρόλεϊ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, αλλά και Μετρό (μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας) λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών: Έχουμε να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο


24ωρη Γενική Απεργία, 26 Σεπτεμβρίου


 Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στα πανεργατικά συλλαλητήρια και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε όλες τις πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που προκηρύχθηκε για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, εν όψει της οριστικοποίησης των μέτρων του «νέου Μνημονίου». 

Για τρίτο συνεχή χρόνο, όλες οι κοινωνικές ομάδες της χώρας που δεν συμμετέχουμε αντικειμενικά στην άνωθεν «διαχείριση» της καπιταλιστικής κρίσης βαλλόμαστε αδυσώπητα από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας»: εσωτερικοί και εξωτερικοί εργαζόμενοι, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, αλλά και ακόμα πιο αδύναμες, χρονίως περιθωριοποιημένες κοινωνικές κατηγορίες (μετανάστες, εκπορνευόμενες γυναίκες), αντιμετωπίζουμε καθημερινά μια ολοένα πιο βάρβαρη επίθεση στους όρους της ζωής μας, από τα στοιχειώδη εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα μέχρι το φυσικό μας περιβάλλον. Ταυτόχρονα, επιχειρείται με κάθε τρόπο να μας επιβληθεί ένας κυνικά σχεδιασμένος κοινωνικός αυτοματισμός που θα στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, σε μια κατ’ εξοχήν φασιστική αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, «εσωτερικών εχθρών» και «ενόχων» για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. 

Ας κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά: η διακρατικά ελεγχόμενη, πλέον, εργοδοτική τρομοκρατία των συντριπτικών μέτρων των «Μνημονίων», σε συνδυασμό με τη διαρκώς εντεινόμενη «επίσημη» καταστολή και την –πρωτόγνωρη εδώ και δεκαετίες στον δυτικό κόσμο– συντονισμένη παρακρατική δράση αυτόκλητων «ταγματασφαλιτών» και πατενταρισμένων έμμισθων τραμπούκων, μας δείχνει καθαρά τον «ένοχο» της ελληνικής τραγωδίας. Ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας, το καπιταλιστικό, αναδιαρθρώνεται και εξαπολύει έναν παγκόσμιο πόλεμο στον οποίο οι παραδοσιακές στρατιωτικές συγκρούσεις δεν είναι παρά τα πιο αιματηρά επεισόδια και η Ελλάδα δεν είναι παρά ένα μόνο θέατρο των μαχών. Οι πολέμαρχοι δεν θα σταματήσουν, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Πορτογαλία, ούτε στην Ισπανία, ούτε πουθενά αλλού, μέχρι το αντίπαλο στρατόπεδο –εμείς– να γίνει τόσο φτωχό και υπάκουο όσο επιτάσσει η επανεκκίνηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης. 

Σε αυτές τις συνθήκες, δεν χωρούν πολλά λόγια. Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών δεν θα σταματήσει να ενώνει τις δυνάμεις του με όλες και όλους όσους αγωνίζονται καθημερινά για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους, για την προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων, για τη συλλογική απόκρουση της λαίλαπας. Είναι καθήκον μας. 

Να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη γενική υποτίμηση της ζωής μας 
Έχουμε να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο 

Προσυγκέντρωση του ΣΜΕΔ για την πανεργατική πορεία στην Αθήνα 
Τετάρτη 26/9, 11 π.μ. 
Πύλη Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (οδός Πατησίων), 
μπροστά στο πανό του Συλλόγου


_____________________________

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Το ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη είναι «δήμιος» για ταεισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων και γιατα εργασιακά δικαιώματα, είναι πασίγνωστο. Έχουμε να κάνουμε με την πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που διοίκησε ποτέ αυτήν τη χώρα. Αυτό υπογραμμίζει, άλλωστε, και η μεθαυριανή απεργία. Αυτό που δεν είναι όμως ευρέως γνωστό είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά (όπως και εκείνες του Λ. Παπαδήμου και του Γ. Παπανδρέου) είναι ταυτόχρονα και... «αντεροβγάλτης» οποιουδήποτε επιχειρηματία έλθει σε επαφή μαζί της και διαπράξει το σφάλμα να εκτελέσει έργα του ελληνικού Δημοσίου!
Δεν πρόκειται να πληρωθεί. Ενώ μέχρι πριν από τρία χρόνια είχαμε ασύστολη κερδοσκοπία των πάσης φύσεως επιτηδείων σε βάρος του κράτους, τώρα έχουμε τον αδίστακτο οικονομικό στραγγαλισμό εκ μέρους του Δημοσίου κάθε επιχείρησης που έρχεται σε επαφή μαζί του. Παράλληλα, η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ οδηγεί σε ασφυξία συνολικά την ελληνική οικονομία και μέσω της μη εκτέλεσης ούτε καν των έργων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποκαλυπτικοί. Πρώτα πρώτα μέχρι τον Ιούλιο του 2012 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα ανήλθαν στα 6,7 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση χρωστάει σε κάθε είδους επιχειρήσεις κατασκευών, παροχής υπηρεσιών ή προμηθευτών σχεδόν 7 δισ. για έργα που έχουν ήδη κατασκευαστεί ή για υλικά που έχουν ήδη παραδοθεί! Οι επιχειρήσεις έχουν καταβάλει δηλαδή όλο το κόστος και αντί για κέρδος δεν έχουν εισπράξει δεκάρα τσακιστή;
Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι δεν αναπτύσσονται τουλάχιστον νέες οικονομικές δραστηριότητες από την κυβέρνηση Σαμαρά ώστε να πει κανείς ότι ναι μεν εκκρεμούν τα «παλιότερα» χρέη, αλλά τέλος πάντων οι επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το Δημόσιο τα κουτσοφέρνουν βόλτα με όσα εισπράττουν από νέες αναθέσεις δημοσίων έργων.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Κατά τη διάρκεια του οκταμήνου Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2012 οι δαπάνες του προϋπολογισμού ήταν... λιγότερες από τις προβλεπόμενες κατά 5 δισ- - 4,925 δισ. για την ακρίβεια! Επιπροσθέτως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει καταβαραθρωθεί στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ξοδεύτηκαν τα... μισά (!) από τα προϋπολογισμένα χρήματα - 2,24 δισ. λιγότερα. Σε απλά ελληνικά, η κυβέρνηση ούτε πληρώνει κανέναν από τις μυριάδες στους οποίους χρωστάει ούτε κάνει καινούργια έργα.
Ακολουθεί πολιτική βέβαιης καταβαράθρωσης όλης της οικονομίας. Μα τότε τι κάνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη; Εύλογο το ερώτημα και απλούστατη η απάντηση: Πληρώνει τους δανειστές! Πληρώνει τους ξένους πιστωτές, τους ξένους τοκογλύφους, τους ξένους κερδοσκόπους, ακόμη και τους ξένους «γύπες», αυτούς τους ακραίους κερδοσκόπους που αγοράζουν ελληνικά ομόλογα στο 20% ή και στο 10% της αξίας τους και στη συνέχεια εισπράττουν εκβιαστικά το100% της ονομαστικής τους τιμής! Το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου η κυβέρνηση θα πληρώσει για τοκοχρεολύσια πάνω από 1,5 δισ. συν 430 εκατ. για ομόλογα του ΟΣΕ -περίπου δηλαδή 2 δισ.
Όλα αυτά θα πληρωθούν από το μισθολογικό, συνταξιοδοτικό και φορολογικό «γδάρσιμο» των Ελλήνων, αφού η περιβόητη δανειακή δόση των 31,5 δισ. απομακρύνεται όλο και πιο πολύ.Έπρεπε να έρθει στις 28 Ιουνίου, δεν ήρθε όμως ούτε τον Ιούλιο ούτε τον Αύγουστο ούτε τον Σεπτέμβριο και όλα δείχνουν ότι δεν θα έρθει ούτε τον Οκτώβριο, ενώ αρχίζει να παίζεται αν θα έρθει αργά τον Νοέμβριο! Και να σκεφθεί κανείς ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα πληρώνει μισθούς και συντάξεις από τα... δάνεια της τρόικας! Είναι άραγε απλώς αδαείς και ανόητοι ή απατεώνες;


__________________________________________________
*Δημοσιεύθηκε στο «ΕΘΝΟΣ» την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Αρκαδία σήμερα: ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ (26/9)!

Αρκαδία σήμερα: ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ (26/9)!: ΣΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΤΟ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ Μ...

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

HOT DOC: Πως η CIA έκανε πρωθυπουργό τον ΚαραμανλήΤην ιστορία τη γράφουν πάντα οι νικητές και συνήθως αποδίδουν στον εαυτό τους, τους πιο βαρύγδουπους τίτλους, για να μπορούν να τις ταιριάζουν. Σωτήρες, πατριώτες, ηθικοί και τις περισσότερες φορές ήρωες με αυταπάρνηση. Αρκούν όμως μερικά χαρτιά, για να αποδειχθεί πως η ιστορία δεν ήταν παρά φωνή πάνω από τα συντρίμμια που δεν είχε αντίλογο.

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που η νίκη τον καθιέρωσε ως Εθνάρχη της Ελλάδας, είναι το άβατο της νεοελληνικής ιστορίας. Η 12τομη βιογραφία του, είναι γεμάτη από «έργα και επιτεύγματα». Τον πραγματικό Καραμανλή όμως, δεν αποδίδουν ούτε οι βιογράφοι του Ινστιτούτου Καραμανλής, ούτε τα εικονίσματα που έφτιαξαν όσοι επέλεγαν να γεμίζουν με πίστη όσα αμφισβητούσε η λογική. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν ήταν ο φιλόδοξος επαρχιώτης που κατάφερε με πείσμα να γίνει πρωθυπουργός. Ήταν το αποτέλεσμα της παρασκηνιακής δράσης μυστικών υπηρεσιών και εξωτερικών παραγόντων. Η CIA ήταν ίσως ο κυριότερος από αυτούς.

Διαβάστε όλη την αλήθεια στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 20/09/2012.


________________________________
http://www.koutipandoras.gr/?p=25546

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Θάνατος στα καΐκια της απόγνωσης


Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/09/2012 - εφημ. Η ΑΥΓΗ
  Ως άλλος σιωπηλός μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός πάγωσε στον χρόνο μια τραγική, σπαραχτική εικόνα. Το άψυχο κορμί ενός μικρού κοριτσιού από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής μεταφέρεται στα χέρια ενός Τούρκου διασώστη. Ήταν ένα από τα 31 παιδιά που πνίγηκαν στη θάλασσα, ανοιχτά της Σμύρνης μαζί με 29 ακόμη ενηλίκους όταν το ψαροκάικο των σύγχρονων δουλεμπόρων ναυάγησε την Πέμπτη. Οι πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία γεμίζουν τα νέα καραβάνια των προσφύγων, που υπολογίζονται σε 150.000 άτομα...

  ____________________

  Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

  Επικεφαλής ο Αλ. Τσίπρας του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδήλωση της ΔΕΘ

  Ο Αλέξης Τσίπρας  θα δώσει το παρόν στη μεγάλη  διαδήλωση του Σαββάτου στη ΔΕΘ. 

  Με δυο εμφανίσεις στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας τη μια ως διαδηλωτής το Σάββατο στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που αποτελεί πρόβα τζενεράλε για τις μεγάλες κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα και μια προκειμένου να παρουσιάσει το άλλο Σαββατοκύριακο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

  από Νέα Ανατολικής Αττικής

  Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

  Financial Times: Οι Γερμανοί έχουν ξεγράψει την Ελλάδα – New York Times: Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται για τη δραχμή


  - Διαβάστε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης των Financial Times σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία
  - Τελείως διαφορετική άποψη για την Ελλάδα έχουν οι Βορειοευρωπαίοι από τους Νότιους
  - Το 54% των Γερμανών θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης
  - Εκτός ευρώ η Ελλάδα ζητούν το 32% των Γάλλων
  - New York Times: Αμερικανική τράπεζα γεμίζει φορτηγά με μετρητά για να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα, ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα για τους πελάτες της στην Ελλάδα!


  Σύμφωνα με τους Financial Times ''μόλις το ένα τέταρτο των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη ή να λάβει περισσότερη στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της. 
  Αυτό είναι το συντριπτικό αποτέλεσμα δημοσκόπησης των Financial Times/Harris που απεικονίζει με τον πιο ωμό τρόπο το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.
  Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.000 ενήλικες από τη Γερμανία, την Ιταλαία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, γίνεται επίσης σαφής η έντονη διάσταση απόψεων μεταξύ πολιτών του Βορρά και του Νότου της Γηραιάς Ηπείρου, εκ των οποίων η πιο έντονη ήταν στο θέμα της Ελλάδας.
  Μόλις το 26% των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα «θα αποπληρώσει τα χρέη της» ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιταλία ανέρχεται στο 77% και στην Ισπανία στο 57%. 
  Παρομοίως, σχεδόν οι μισοί Γερμανοί θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να μεταρρυθμίσει επαρκώς την οικονομία της για να απελευθερωθεί από τη διεθνή στήριξη. Αντιθέτως, το 88% των Ιταλών και το 70% των Ισπανών δηλώνει για το ίδιο θέμα «συγκρατημένη αισιοδοξία»

  Στη Γαλλία, η εικόνα είναι πιο μικτή. 
  Μόλις το 32% θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης – συγκριτικά με το 54% των Γερμανών – ενώ 27% θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνει. 
  Οι Γάλλοι όμως, εμφανίζονται εξίσου διστακτικοί με τους Γερμανούς στην παροχή περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα''. 

  New York Times: Οι αμερικανικές επιχειρήσεις που ετοιμάζονται για τη δραχμή

  Στο πρώτο τους θέμα οι New York Times αποκαλύπτουν πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
  Σύμφωνα με το δημοσίευμα ''η Merrill Lynch γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα, ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα για τους πελάτες της στην Ελλάδα''.
  Πάντα κατά το δημοσίευμα ''η Ford φέρεται να έχει προχωρήσει σε λογισμικές μετατροπές του συστήματός της ώστε να μπορεί άμεσα να χειριστεί ένα διαφορετικό νόμισμα για τη χώρα μας''.
  Τις ίδιες ετοιμασίες, όπως γράφεται, κάνει και η JPMorgan Chase με νέους λογαριασμούς για διάφορες εταιρείες ώστε να μπορεί άμεσα να γίνει χρήση τους αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα.
  Κατά την PricewaterhouseCoopers, που το 80% των πελατών της ποντάρουν στη δραχμή, ''το πιθανότερο σενάριο είναι η έξοδος να γίνει βράδυ Παρασκευής, όταν οι αγορές θα είναι κλειστές ή εν μέσω αργίας''. 
  ''Πριν από 15 μήνες, όταν αρχίσαμε να εξετάζουμε αυτό το θέμα, όλοι θεωρούσαν ότι είναι αδιανόητο.Τώρα δεν είναι ούτε αδύνατο, ούτε αδιανόητο'' εκτιμά ο Heiner Leisten, της Boston Consulting Group.
  Όπως αποκαλύπτει στους New York Times ο Peter Frank της Pricewaterhouse :''Είχαμε συζητήσεις με δεκάδες επιχειρήσεις και κάνουμε ανάλογη εργασία για πολλές από αυτές.Σχεδόν όλες προέκυψαν τις τελευταίες 90 ημέρες''.

  ___________________
  Πηγή Euro2day
  Διαβάστε επίσης :