Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Ο Βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης "Για την απαράδεκτη και επικίνδυνη βία της Αστυνομίας"


Από την παρέμβαση του βουλευτή στην ολομέλεια της Βουλής για τα χθεσινά επεισόδια.

«Τον τελευταίο μήνα οι Έλληνες πολίτες βρήκαν το κουράγιο, βγήκαν από το σπίτι τους και πλημμύρισαν τις πλατείες. Ο καθένας από εμάς είχε τη δική του προσέγγιση για το συμβάν. Άλλοι χάιδεψαν, άλλοι προσπάθησαν να αναλύσουν, άλλοι προσπάθησαν να αξιολογήσουν, να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα. Ένα, όμως, είναι γεγονός, ότι αυτό που έγινε κυρίως χθες, δεν άξιζε σ' αυτό που ζούσαμε όλες αυτές τις μέρες στις πλατείες.
Σε ένα κράτος δικαίου δεν ζητάς απολογισμό, δεν ζητάς ευθύνες απ’ αυτούς οι οποίοι είναι στις παρυφές και προκαλούν επεισόδια. Οι ευθύνες σε ένα κράτος δικαίου αναζητούνται απ’ αυτούς που είναι επιφορτισμένοι να προστατεύουν την κοινωνία και να σέβονται τη νομιμότητα.
Ποιος είναι ο επιχειρησιακός απολογισμός της Αστυνομίας; Αύριο τι θα έχουμε; Θα έχουμε διαλυμένη αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Πλατείας, θα έχουμε απίστευτες καταστροφές, θα έχουμε ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που επεδίωκαν όλοι αυτοί που συγκεντρώνονταν στην Πλατεία.
Από την Αστυνομία παραβιάστηκε βάναυσα η Αρχή της Αναλογικότητας. Πέτυχε ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό το οποίο επεδίωκε. Και καταστροφές και δεν προστάτευσε την Πλατεία.
Εμείς, ως Δημοκρατική Αριστερά, τοποθετηθήκαμε σαφέστατα και μιλήσαμε για άναρχη συμπεριφορά των κουκουλοφόρων και για αλόγιστη χρήση βίας εκ μέρους της Αστυνομίας.»


30 / 06 / 2011

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Εκδόθηκε από την Εισαγγελία παραγγελία σύλληψης και αυτοφώρου ,το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα ,κατά του Νίκου Φωτόπουλου και του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Ο Ελληνικός λαός είναι κοντά στους διωκόμενους Συνδικαλιστές της ΔΕΗ και σε κάθε Αγωνιζόμενο κατά των κατάπτυστων σχεδίων ξεπουλήματος της ελληνικής περιουσίας.... 

Κάτω τα χέρια από την ΔΕΗ... Αλήτες ο κόσμος δεν σας ψήφισε για να ξεπουλήσετε την περιουσία μας... θα μας βρείτε όλους απέναντί σας στήνοντας κρεμάλες στην πλατεία Αγανακτισμένων Σύλληψη Ν.Φωτόπουλου και προεδρείου ΓΕΝΟΠ


Σύλληψη Ν.Φωτόπουλου και προεδρείου ΓΕΝΟΠ
Κι’ όμως η κυβερνητική κατρακύλα δεν έχει ούτε όρια ούτε τελειωμό. Προκειμένου να περάσει τα σχέδια ξεπουλήματος της Ελλάδας ισοπεδώνει όποιον αντιστέκεται, όποιον αγωνίζεται και τολμά να σηκώνει το ανάστημα υπερασπιζόμενος την πατρίδα του και το μέλλον των παιδιών του.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκδόθηκε από την Εισαγγελία παραγγελία σύλληψης και αυτοφώρου ,το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα ,κατά του Νίκου Φωτόπουλου και του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ .
Η κυβέρνηση Γ.Α.Παπανδρέου-Τσολάκογλου με τους οσφιοκάμτες της και τα τσιράκια ως νέος δικτάτωρ πιστεύει πως ξεκινώντας πογκρόμ απέναντι σε συνδικαλιστές και ομοσπονδίες που αντιστέκονται, που προτάσσουν τα στήθη τους και στέκονται όρθιοι για το συμφέρον του λαού και για το συμφέρον της πατρίδας ,θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ευκολότερα τα επαίσχυντα σχέδια της ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας αυτού του τόπου. Πλανάται πλάνην οικτράν .
Το κυνήγημα των συνδικαλιστών και συνολικά του εργατικού κινήματος δεν μπορεί να εκφοβίσει κανέναν, αντιθέτως, θα δυναμώσει την φλόγα του , θα συσπειρώσει τους εργαζόμενους, θα συσπειρώσει ολόκληρο το λαό απέναντι στην φασιστική επίθεση που δέχεται η χώρα…
Περιμένουμε την άμεση αντίδραση των βουλευτών όλων των κομμάτων και ιδίως εκείνων του ΠΑΣΟΚ που αν μη τι άλλο πρέπει να δείξουν έστω και την τελευταία αυτή έσχατη στιγμή φιλότιμο και δημοκρατικό συναίσθημα, περιμένουμε ακόμα την αντίδραση όλων των σωματείων και ομοσπονδιών εργαζομένων της Ελλάδας, περιμένουμε την λαϊκή ετυμηγορία και συμπαράσταση.
ΑΥΤΗ Η ΔΙΩΞΗ ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
 ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – 
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ
ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
 ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Τεύχος 88 | Επίκαιρα Online | epikaira.gr

Τεύχος 88 | Επίκαιρα Online | epikaira.grΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ 
ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ 
ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

και άλλη πλούσια ύλη για ανάγνωση...
με μόνο 2,90 ευρώ
 σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα...

κατ' εμέ είναι ένα από τα λίγα Μαχητικά περιοδικά κατά του κατάπτυστου Μνημονίου και της ανθελληνικής κυβέρνησης των ξένων και ντόπιων ολιγαρχιών που στόχο τους έχουν να μας εξαθλιώσουν και να δημιουργήσουν στρατιές ανέργων και απελπισμένων πολιτών....  


Το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε...πραγματικούς αριθμούς !!!


     Υπάρχουν άνθρωποι που τους φτύνεις και νομίζουν ότι ψιχαλίζει.Σ’ αυτή την κατηγορία “παίζει”, στο σύνολό του, το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Με επικεφαλής την εκάστοτε πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί και περνάει ότι ρυθμίσεις θέλει, προκειμένου να εξυπηρετήσει “ ντόπιους” και αλλοδαπούς φίλους νοιαζόμενο πρωταρχικά για τα δικά του συμφέροντα.

Στα πλαίσια αυτά γράφαμε ότι έχουν μαζευτεί στην Αθήνα όλα τα διεθνή κοράκια των αγορών για να λάβουν μέρος στο ξεπούλημα – με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους – της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού.

Ο Σορος, ο Φορμπς, Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Ρώσοι σκυλεύουν το ανυπεράσπιστο σώμα της Ελλάδας μας. Είναι σε απόσταση αναπνοής ώστε έναντι πινακίου φακής να οικειοποιηθούν τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του Ελληνικού κράτους. ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, χρυσό, πετρέλαια κλπ.

Μια τεράστια monopoly παίζεται σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Το κουμάντο κάνουν οι χθεσινοί ξυπόλυτοι που μέσα σε 30 χρόνια, και αφού χρέωσαν και χρεοκόπησαν την πατρίδα, ανέλαβαν να την σώσουν αναγορευόμενοι σε ξεπουλητάδες της.

Η κομματική γενιά του Πολυτεχνείου που γεύτηκε τον πλούτο στην μεταπολίτευση καταλαμβάνοντας όλες τις καίριες θέσεις του καθεστώτος και γινόμενη ΚΑΘΕΣΤΩΣ αναλαμβάνει να βάλει και την ταφόπλακα στις προσδοκίες για μια αξιοπρεπή ζωή των γενιών που έρχονται. Οι ξυπολυτάδες αναλαμβάνουν ρόλο ξεπουλητάδων.Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, τι σημαίνει ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας:Πουλάνε το 17% της ΔΕΗ για 400 εκατομμύρια ευρώ. Άρα εκτιμούν πως η συνολική αξία της επιχείρησης (το 100%) ανέρχεται στο ποσό των 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.Είναι γνωστό και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ότι 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η αξία ενός μόνο θερμοηλεκτρικού σταθμού 300MW.

Στην περιοχή της Κοζάνης και Φλώρινας μόνον, υπάρχουν καμιά 20αριά θερμοηλεκτρικοί σταθμοί.
Ένας χονδροειδής υπολογισμός της εγκατεστημένης αξίας της ΔΕΗ είναι πάνω από 100 δις.
Δηλαδή 50 φορές πάνω από την τιμή που πουλάνε, χωρίς να υπολογίσουμε το brand name με το πελατολόγιο και τον μονοπωλιακό της χαρακτήρα οπότε μάλλον πουλάνε σε τιμή 1/100.

Αυτό κι αν δεν είναι βέβαια “ αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας” για να ξεχρεώσουμε !!!!!

Ακόμη κι αν κάποιος είναι υπέρ της πώλησης του συγκεκριμένου πακέτου (όπως ο φίλος που μου έδωσε τα στοιχεία) δεν θα μπορούσε να δεχθεί μια τιμή κάτω από το 50% της αξίας του.

Οπότε το 17 % θα έπρεπε να πουληθεί πάνω από 20 δισεκατομμύρια. Και όχι 0,4.

Αλλά οι πρώην ξυπολυτάδες και νυν ξεπουλητάδες το έχουν ξανακάνει στο πρόσφατο παρελθόν με ΟΤΕ και Βγενόπουλο ο οποίος έβγαλε σε ένα βράδυ την αξία μιας Τράπεζας και της VIVARTIA.

Οι αγοραπωλησίες τότε γίνανε επί ΝΔ. Απειλούσε για εξετάσεις σκανδαλωδών υποθέσεων. 
Τώρα που “ σκοτώνουν” όλη την Ελλάδα οι ίδιοι, ποιοι θα πρέπει να δικαστούν, πότε και με ποιές ποινές; 

Πηγή:Gregor der grieche

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Παραιτήθηκαν ήδη ο Γ.Φλωρίδης και ο Ε. Νασιώκας!


Το ΠΑΣΟΚ υπο κατάρρευση 

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

- Β. Παπανδρέου : Ζητώ την σύγκλιση της Κ.Ο. να συζητηθούν όλα
- Αναμένεται και παραίτηση Σπηλιόπουλου 
- Νασιώκας: "Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο"
- Φλωρίδης: Χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων
- Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα είναι υπουργός και αυτός απάντησε ότι παραιτείται και από βουλευτής!Η κυβέρνηση καταρρέει! Ο ένας μετά τον άλλον κυβερνητικοί βουλευτές υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στην Βουλή προτού καν ανακοινωθεί ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα, η Βάσω Παπανδρέου πριν από λίγο δήλωσε από το περιστύλιο οτι ζητεί να συγκλιθεί άμεσα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Οταν ρωτήθηκε αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας απάντησε: "Συζητούμε τα πάντα. Ολες τις εξελίξεις".

Η πρωτοβουλία που εκδηλωνεται από την κα Παπανδρεου δεν είναι τυχαία. Εχει γίνει σε συνεννόηση με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αλλά και με βουλευτές.Λίγο μετά τις 12.30 ο βουλευτής Λάρισας, Εκτωρας Νασιώκας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε οτι υποβάλλει την παραίτησή του γιατί όπως είπε : "Το πολιτικό συστημα χθες αυτογελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά." "Η χώρα", συνέχισε, " οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους και το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο. Οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να προεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα."Νωρίτερα, η προσπάθεια του πρωθυπουργού να αντιστρέψει το κλίμα μετά τις σοβαρότατες εξελίξεις των τελευταίων ημερών με έναν ευρύ ανασχηματισμό, τραυματίστηκε πριν καν εκδηλωθεί από την παραίτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού Γ. Φλωρίδη.Ο βουλευτής Κιλκίς πήγε στη Βουλή στις 11.15 και παρέδωσε στον πρόεδρο του σώματος μια δισέλιδη πολύ σκληρή επιστολή με την οποία παραιτείται από την έδρα του και με την οποία μεταξύ άλλων προσάπτει στον κ. Παπανδρέου βαρύτατες ευθύνες αφού τον χαρακτηρίζει κατώτερο των περιστάσεων και πολιτικό που θέτει το κομματικό και αρχηγικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό!Τα ίδια καταλογίζει και στον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά.Η κίνηση του βουλευτή εθεωρείτο αναμενόμενη αφού τις τελευταίες ημέρες είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στο οικονομικό επιτελείο κατηγορώντας το για αποτυχία 100% όπως είχε πει επί λέξη.Όσο για το ενδεχόμενο να υπουργοποιείτο ήταν μάλλον αποκύημα φαντασίας.Έρχεται ως συνέχεια της ανεξαρτητοποίησης Λιάνη, και μπορεί να μη δημιουργεί κοινοβουλευτικό ζήτημα αφού δεν διαταρράσει την κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ αλλά αναδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα που έχει το κυβερνόν κόμμα.Και εάν όπως ακούγεται ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές τον δρόμο της παραίτησης -ήδη γίνεται λόγος για 2-4 - τότε το πολιτικό πρόβλημα καθίσταται σοβαρότατο.
Ολόκληρη η επιστολή του Γ. Φλωρίδη

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2011

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των ΕλλήνωνΑπό το περασμένο φθινόπωρο, αντιλαμβανόμενος ότι η κυβερνητική προσπάθεια για το έργο ανόρθωσης και βαθιάς αλλαγής της χώρας παρουσίαζε εμφανή σημάδια κάμψης, διατύπωσα δημόσια την άποψη ότι χρειαζόταν επειγόντως η συγκρότηση Εθνικού Μετώπου Ευθύνης με Συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί με την απαιτούμενη δύναμη το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό έργο. Είχα επανειλημμένα εκφράσει με έμφαση την άποψη ότι «η λύση ή θα είναι εθνική ή δεν θα υπάρξει».Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας δεν θέλησαν ν’ ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την πτυχή του εθνικού ζητήματος. Η κυβέρνηση , ιδιαίτερα μετά το Φθινόπωρο, με λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα, οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση. Η αποτυχία της έδωσε...επιχειρήματα στους αντιπάλους των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων να διατυπώσουν λόγο εναντίον, του τόσο απαραίτητου για τη χώρα πλαισίου τομών στο κράτος, στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα. Να συκοφαντήσουν με το λαϊκίστικο λόγο τους κάθε απόπειρα αλλαγής του παρασιτικού μοντέλου σε παραγωγικό υπόδειγμα. Η Ν.Δ, με πρωτοφανείς για τη φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας επιλογές και ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της Κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας.Η κορύφωση της εθνικής κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και η ογκούμενη έκφραση αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία σε συνδυασμό με τη σύγχυση που δημιουργεί ένας ανεύθυνος δημαγωγικός λόγος, φέρνουν τη χώρα πολύ κοντά σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή. Οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή. Ταυτόχρονα, οι εκλογές, παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας.Τις τελευταίες μέρες, ορισμένες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, δημιούργησαν την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στην κατεύθυνση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά ΜΟΝΟ ένα μεταβατικό σχήμα Εθνικής Σωτηρίας, με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.Τα απολύτως συγκεκριμένα καθήκοντα αυτού του σχήματος θα μπορούσαν να είναι:1. Η διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της χώρας2. Η προσπάθεια επανατοποθέτησης του «Ελληνικού Ζητήματος», σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους3. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και ομοψυχίας της κοινωνίας4. Η προετοιμασία των όρων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και η άμεση νομοθέτηση στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.5. Η προκήρυξη εκλογών σε χρόνο που θα θεωρούνταν κατάλληλος από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις. Δυστυχώς, οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο. Αντί του Εθνικού Συναγερμού επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος.Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από Βουλευτής. 
                                                                      Γιώργος Φλωρίδης


Διαβάστε επίσης:

Δεν τόλμησε την οικουμενική - Κάνει ανασχηματισμό και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης...

Γύρισε στο... μαντρί – “Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης” λέει ο Αλ. Αθανασιάδης

Παραίτηση ''βόμβα'' από Γ. Λιάνη – Δήλωσε ανεξάρτητος


*από το: http://www.newsit.gr/

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Είσαι και δεν είσαι ο πρωθυπουργός


ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΘΕΜΑ:ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ
Αυτή την Τετάρτη μπορεί να συμβούν πολλά. Αυτή την Πέμπτη όμως μπορούμε με βεβαιότητα να προβλέψουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο ιστορικός κύκλος της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα αποτελεί πλέον μια σκιά καθώς ένα μετά το άλλο τα ποντίκια που στήριξαν την πολιτική της τρόικας θα επιχειρούν να...γλιτώσουν πηδώντας στη θάλασσα της λαϊκής οργής. Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι το μνημόνιο απέτυχε και πως μια κυβέρνηση περιορισμένων ικανοτήτων οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Ο Γιώργος θα ξαναγίνει Γιωργάκης και οι υποστηρικτές του θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι αν μη τι άλλο είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα αγαθό πλην τίμιο παιδί από καλή οικογένεια...Κι όμως η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως η πλέον επιτυχημένη ομάδα πολιτικών που κυβέρνησε τη χώρα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Έθεσε από την πρώτη στιγμή με τρομακτική σαφήνεια στόχους τους οποίους έφερε εις πέρας στο ακέραιο.Καταρχήν προσέφερε στις τράπεζες του ευρωπαϊκού κέντρου τον χρόνο που ζητούσαν για να ξεφορτωθούν τα επικίνδυνα "χαρτιά" του ελληνικού δημόσιου χρέους. Τα μέτρα που προώθησε δεν είχαν ποτέ ως στόχο την μείωση των ελλειμμάτων και τους χρέους (αυτό άλλωστε ήταν αδύνατο να επιτευχθεί στο εσωτερικό της ευρωζώνης, χωρίς παύση πληρωμών και εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και με το υπάρχον φορολογικό σύστημα).Στη συνέχεια άνοιξε το δρόμο για την είσοδο του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στη χώρα (μια προειλημμένη απόφαση όπως μας αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο ο κ. Σαχινίδης). Τοποθέτησε ανθρώπους της Γκόλντμαν Σακς και άλλων χρηματοπιστωτικών ομίλων σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού θέτοντας γερές βάσεις για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.Όλοι γνώριζαν ότι το ΔΝΤ δεν θα επέτρεπε να επαναληφθεί το λάθος που είχε διαπραχθεί στη Ρωσία, να χαριστούν δηλαδή οι επιχειρήσεις του δημοσίου σε μια κάστα από ολιγάρχες, η οποία θα αναλάμβανε να τις μεταπουλήσει στους ξένους επενδυτές. Αυτή τη φορά η μεταφορά έπρεπε να γίνει χωρίς μεσάζοντες, όπως ακριβώς συνέβη στο Μεξικό της δεκαετίας του ΄90.Για να χρυσώσει όμως το χάπι απέναντι στις ελληνικές οικονομικές ελίτ, που ενδέχεται να δυσφορούσαν βλέποντας να χάνουν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας, επανέφερε στην Ελλάδα τις εργασιακές συνθήκες του 19ου αιώνα. Ένα τεράστιο δώρο που θα επιτρέψει τη διατήρηση μιας σχετικής κερδοφορίας ακόμη και υπό συνθήκες ολοκληρωτικής οικονομικής κατοχής.Και οι Έλληνες επιχειρηματίες όμως δεν ήταν αχάριστοι. Θυσίασαν για τον Έλληνα πρωθυπουργό τους καλύτερους δημοσιογράφους, αναλυτές και ακαδημαϊκούς τους. Ανθρώπους που κατέστρεψαν την καριέρα τους υποστηρίζοντας μέχρι τελευταίας ρανίδας της πένας τους την πιο λαομίσητη, κατοχική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πόσοι από αυτούς δεν αναγκάζονται τώρα να εγκαταλείπουν τα αγαπημένα τους μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και να κυκλοφορούν με σωματοφύλακες για το υπόλοιπο της ζωής τους. Πόσους και πόσους Μαστοράκηδες δεν γέννησε η δημοσιογραφική, συγγραφική και ακαδημαϊκή γενιά του πολυτεχνείου.Η επιτυχία, της κυβερνητικής πολιτικής ήταν προδιαγεγραμμένη γιατί στηρίχθηκε σε παλιές δοκιμασμένες συνταγές. Ο πρωθυπουργός τοποθετούσε τους "οικονομικούς εκτελεστές" στις ίδιες θέσεις που τους τοποθετούσε και ο πρόεδρος Μένεμ της Αργεντινής. Το ΔΝΤ έστελνε στην Ελλάδα τους ίδιους ανθρώπους (όπως τον Μπομπ Τράα) που είχαν αναλάβει το ξεπούλημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού του Ισημερινού. Ο Τζέφρι Σακς, ο άνθρωπος του Σόρος στην ανατολική Ευρώπη, μιλούσε για τον Έλληνα πρωθυπουργό με τα ίδια κολακευτικά λόγια με τα οποία μιλούσε και για τον Γιέλτσιν πριν ξεκινήσουν μαζί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που γνώρισε η ανθρωπότητα.Σε μια μάχη όμως η γνώση δεν συσσωρεύεται μόνο από τη μία πλευρά. Στην Ελλάδα οι πολίτες ίσως να βγήκαν στους δρόμους με καθυστέρηση αλλά το έκαναν πολύ νωρίτερα από ότι οι κάτοικοι της Αργεντινής, του Ισημερινού ή της Ρωσίας. Στα χαρτιά η χώρα είναι ήδη υποθηκευμένη για αιώνες. Ακόμη όμως δεν έχει ειπωθεί η τελευταία λέξη.Το ξέρετε κύριε πρωθυπουργέ ότι από αυτή την Τετάρτη τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, έτσι δεν είναι; Φοβάστε ότι αυτή τη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας ενδέχεται να μην υπακούσουν τις εντολές για "δολοφονικές επιθέσεις", όπως αυτές που δώσατε στην τελευταία μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Γνωρίζετε ότι οι ηγεσίες των μεγάλων συνδικαλιστικών ενώσεων δεν μπορούν πλέον να σας προστατεύσουν όσες υπουργοποιήσεις και αν τους υποσχεθείτε. Καταλαβαίνετε ότι ο μηχανισμός των μέσων ενημέρωσης είναι ολοκληρωτικά απαξιωμένος και ακόμη και αν επιχειρήσει να σας στηρίξει ενδέχεται να σας κάνει μεγαλύτερη ζημιά.Ακόμη και ο αντιπρόεδρός σας, ο άνθρωπος δηλαδή που εξέφρασε το ήθος και το ύφος όλων των στελεχών της κυβέρνησής σας, έχει χάσει πλέον την αξία χρήσης του ως αποδιοπομπαίος τράγος. Η θυσία ιστορικών στελεχών του κόμματός σας με την κατηγορία τις διαφθοράς πέρασε κι΄ αυτή απαρατήρητη. Οι ιδεολογικοί καθοδηγητές σας στην κοινοβουλευτική ακροδεξιά αντιμετωπίζονται σαν αυτό που πραγματικά είναι - φιλομνημονιακοί πλασιέδες φτηνών βιβλίων. Η αξιωματική αντιπολίτευση που ανέχτηκε την παρουσία σας, γνωρίζοντας ότι αν βρισκόταν στην εξουσία θα εκτελούσε το ίδιο ακριβώς σχέδιο, δεν μπορεί να σας λυτρώσει. Όσο για την κοινοβουλευτική Αριστερά, μπορεί να στήριξε την αποστολή σας να διατηρήσετε τη χώρα στη παγίδα της Ευρωζώνης αλλά υπό την πίεση της εκλογικής της βάσης οφείλει τώρα να σας πολεμήσει.Το ξέρουμε ότι τα ξέρετε όλα αυτά. Γι΄ αυτό κατεβαίνουμε όλοι την Τετάρτη στους δρόμους. Γιατί ο πανικός που διακρίναμε στα βλέμματα των υπουργών σας, μας αναπτέρωσε τις ελπίδες.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_8688.html

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Ο Γ.Γ. Τουρισμού Γιώργος Κολέτσος λέει: για τον τουρισμό πρέπει να συμμετάσχει και η τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε όλοι οι φορείς ενωμένοι να δουν προς την ίδια κατεύθυνση


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού
 Γιώργος Κολέτσος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Γεν. Γραμμ. Γ. Κολέτσος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και δημοσιογράφοι..

Ο Γενικός Γραμματέας  Γιώργος Κολέτσος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στα γραφεία του ΕΟΤ Περιφερικής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας είχε το απόγευμα της 6ης Ιουνίου 2011 συνάντηση με Δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης για την ενημέρωσή τους σε θέματα τουρισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κος Κολέτσος αναφέρθηκε στην αύξηση του τζίρου που αναμένεται για τον τουρισμό της Μακεδονίας σημειώνοντας ότι οι πρώτες εκτιμήσεις ανεβάζουν τα ποσοστά τουριστών που θα επισκεφτούν τον τόπο μας.
Οι συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου στις έξω αγορές για τα πακέτα τουρισμού με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες έχουν δρομολογηθεί και συνεχίζονται οι προσπάθειες. Τώρα θα πρέπει να συνεργασθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ώστε να δίνονται καλές υπηρεσίες και μειωμένες τιμές. Θα υπάρξει κέρδος από την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα των τουριστών.
Στο στρατηγικό πλάνο για τον τουρισμό πρέπει να συμμετάσχει και η τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε όλοι οι φορείς ενωμένοι να δουν προς την ίδια κατεύθυνση.
            Υπάρχουν προτεραιότητες σημείωσε και οι υποδομές πρέπει να προσεχθούν ιδιαιτέρως.
            Η Θεσσαλονίκη με την προέκταση του Λιμανιού και τις ανάλογες εργασίες για την αναβάθμισή του θα δώσουν δυνατότητες προσέγγισης του θαλάσσιου τουρισμού.
            Η συγκοινωνία πρέπει να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη επί 24ωρου βάσεως, ένα θέμα πολύ σημαντικό για την πόλη.
            Το Αεροδρόμιο πρέπει να έχει καλύτερες υποδομές ώστε η διακίνηση των τουριστών να γίνεται απρόσκοπτη από καθυστερήσεις για την παραλαβή των αποσκευών τους ιδίως όταν υπάρχει μεγάλη κίνηση.
            Η Μακεδονία γενικώς έχει τη δυνατότητα του εναλλακτικού τουρισμού όπως ο χειμερινός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός και ο τουρισμός της πόλης.
            Ο εσωτερικός τουρισμός είναι ήδη μειωμένος αρκετά της τάξης του 25%.
            Ο ΕΟΤ κάνει συνεργασία με τους ιδιώτες για την τόνωση της ζήτησης του ελληνικού τουρισμού.
            Τα γραφεία του ΕΟΤ εκτός Ελλάδος γίνονται γραφεία πωλήσεων στο εξωτερικό.
            Ο Τουρισμός έφερε ήδη έσοδα στην Ελλάδα όπως δήλωσε η Τράπεζα της Ελλάδος από τον τζίρο του τουριστικού τριμήνου.
            Η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως είναι στις πρώτες επιλογές τουρισμού με τη συμμετοχή βέβαια των ιδιωτών και την προβολή των επιχειρήσεων τους στο εξωτερικό.
Η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την αναταραχή στην εγγύς περιοχή της Αφρικής- Ανατολής είναι λόγοι για την αύξηση του προορισμού στην Ελλάδα.
Ο ΕΟΤ με ανταποδοτικές δράσεις μέσω διαφορετικών προωθήσεων κάνει διαφήμιση με ψηφιακά μέσα. Το διαδίκτυο είναι ένας τρόπος προσέγγισης χωρίς υψηλό κόστος και με αποτελεσματικότητα.
Μειώθηκε ο αριθμός των εκθέσεων στο εξωτερικό με νέες εναλλακτικές μεθόδους προβολής. Με την βοήθεια αεροπορικών εταιριών και ξενοδοχείων μπορούν να προσκληθούν στην Ελλάδα δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα κλείνουν συμφωνίες και θα πωλούν ελληνικό τουρισμό.
Περιοδικά με θρησκευτικό τουρισμό μπορούν να προβάλλουν τα προσκυνήματα που υπάρχουν.
Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεργασθεί για κοινές δράσεις με μεγάλους tour operators για επενδύσεις, προώθηση και διαφήμιση.
Οι επισκέπτες στην Ελλάδα από Ρωσία, Κίνα και Ισραήλ είναι ήδη σε υψηλά ποσοστά και ακολουθούν Αγγλία, Γερμανία και Ουκρανία. Η τόνωση της ζήτησης θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όσους δραστηριοποιηθούν.


 Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ
Εικαστικός συντάκτης
http://www.karagianniotou-mustikou.com/

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Έκτακτη εισφορά, αύξηση τελών κυκλοφορίας, τέλος ακίνητης περιουσίας κ.α. φέρνει το Μεσοπρόθεσμο.Πόσα έχει υπολογίσει το κράτος ότι θα μαζέψει από τα πιο σκληρά μέτρα όλων των εποχών.Ήρθεν η ώρα να τους πει ο δοκιμαζόμενος  Έλληνας ότι αρκετά πληρώσαμε... φτάνει πια...
και όλοι μαζί να κάνουμε Στάση πληρωμών  στους πάση φύσης λογαριασμούς που μας στέλνουν  να πληρώσουμε για τους ξένους τοκογλύφους και αιμοπότες...Νέα φοροεπιδρομή εξαπολύει η κυβέρνηση κατά του μέσου Έλληνα μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με βασική πληγή τηνέκτακτη εισφορά που θα πληρώνουν οι πολίτες επί τέσσερα χρόνια και θα κυμαίνεται από 1% ως 4% επί του εισοδήματος.Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά όσους έχουν εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή πιάνει τους πολλούς και αδύναμους.

Όσον αφορά τα ακίνητα, εξετάζεται να επιβληθεί τέλος της τάξης 0,1-0,2% επί της αντικειμενικής αξίας τους, για ακίνητα αξίας πάνω από κάποιο όριο, ενδεχομένως πάνω από 100.000 ευρώ. Που σημαίνει ότι ένας ιδιοκτήτης ακινήτου 100.000 ευρώ θα πληρώσει στην καλή περίπτωση 100 ευρώ το χρόνο.

Νέα επιβάρυνση για τους φορολογούμενους θα προκύψει από το κόψιμο στις φοροαπαλλαγές – όπου θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης, θα αυξηθούν κατά 10% τα τέλη κυκλοφορίας, θα αυξηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης, θα καθιερωθούν τεκμήρια επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες.
Την ίδια στιγμή, αναβολή παίρνει η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης – κίνησης και ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής φόρος στο φυσικό αέριο.

Καθιερώνεται εισφορά ύψους 3% υπέρ των ανέργων από τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ θα αυξηθεί λίγο η εισφορά για ΟΑΕΔ και στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα ΝΕΑ. Ο λόγος είναι ότι ο Οργανισμός επιβαρύνεται αρκετά από τις στρατιές των ανθρώπων που χάνουν τη δουλειά τους.


Η κυβέρνηση προσδοκά να συγκεντρώσει:

400 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 1.400 εκ. ευρώ το 12 από τη έκτακτη εισφορά

500 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 215 εκ. ευρώ το 12 από το τέλος ακίνητης περιουσίας και τη μείωση του αφορολόγητου στο φόρο ακίνητης περιουσίας.

100 εκ. ευρώ μέσα στο 11 από την αύξηση τελών κυκλοφορίας

100 εκ. ευρώ απο την έκτακτη εισφορά για οχήματα μεγάλου κυβισμού, σκάφη και πισίνες

250 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 315 εκ. ευρώ το 12 από ειδικούς φόρους κατανάλωσης

100 εκ. ευρώ μέσα στο 11 για φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών

300 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 700 εκ. ευρώ μέσα στο 12 από την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση

300 εκ.ευρώ μέσα στο 11 από αυθαίρετα

150 εκ. ευρώ το 11 και άλλα τόσα το 12 από την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα

100 εκ. ευρώ το 11 και 500 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση των φοροαπαλλαγών

345 εκ. ευρώ το 11 και 251 εκ. ευρώ  το 12 από τη μείωση του εφάπαξ στις συντάξεις

50 εκ. ευρώ το 11 και 310 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση των επικουρικών συντάξεων

88 εκ. ευρώ το 11 και άλλα τόσα το 12 από την ειδική εισφορά 8% στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών για ποσά άνω των 1700 ευρώ και αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις συντάξεις άνω των 1700 ευρώ

50 εκ. ευρώ το 11 και 50 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση κατά 6% στις συνταξιοδοτικές δαπάνες του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου

25 εκ. ευρώ το 11 και 80 εκ. ευρώ το 12 από τον περιορισμό των δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων

100 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση των κύριων συντάξεων του ΟΓΑκαι του και του κατώτατου ορίου συντάξεων άλλων ασφαλιστικών ταμείων

455 το 11 από την εισφορά αλληλεγγύης 3% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

100 εκ. ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης ελεύθερων επαγγελματιών

74 εκ. ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Οι δανειστές μας επιβάλλουν: Κεφαλικούς φόρους σε όλους, ξένους επίτροπους στις αποκρατικοποιήσεις!


Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

"Παραίτηση" που υπέβαλε εχθές το βράδυ ο Λάμπρος Χ. Γκόγκας Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γέρακα.Συμμέτοχος σε αυτό το έγκλημα κατά της χώρας μας δεν θα γίνω κύριοι.


Διαβάστε μια παραίτηση ενός νέου που σπάει τα κοκάλα της εξουσίας .


Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί προσεκτικά, είναι η "παραίτηση" που υπέβαλε εχθές το βράδυ ο Λάμπρος Χ. Γκόγκας ο μέχρι χθές γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γέρακα. Που  είχε το θάρρος να την υποβάλει δημοσίως μπροστά σε περίπου 250 συντρόφους του που παραβρέθηκαν (αυστηρά με κομματικές προσκλήσεις) στο κλειστό γυμναστήριο του Γέρακα οπού έλαβε χώρα το προσυνέδριο της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής  παρουσία του  Υφυπουργού υποδομών, μεταφορών και δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Θάνου Μωραΐτη και του Βουλευτή Παντελη Οικονόμου.
Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω διεξήχθησαν με αστυνομική παρουσία πρωτοφανές γεγονός για  τα δεδομένα της πόλης, ενώ σας μεταφέρουμε την εκτίμηση πολλων συμπολιτών του,  ότι αυτή ή θαρραλέα κίνηση του Λάμπρου Γκόγκα θα  αποτελέσει παρακαταθήκη για το Πολιτικό του μέλλον.
Αποτελεί δε για πολλούς τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία λόγων και έργων του ίδιου  
του Γ. Α. Παπανδρέου αφού ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε επιλέξει να επισκευθεί προεκλογικά το δήμο Γέρακα αλλά και μετεκλογικά επέλεξε την Περιφέρεια Αττικής για την βουλευτική του έδρα. 

"Εχω την αίσθηση πως βρισκόμαστε εκτός τόπου και χρόνου.
Κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα. Στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που είμαστε και εμείς συμμέτοχοι.
Ναι είμαστε συμμέτοχοι όσο και να μην μας αρέσει.

Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκατίας ήταν καταστροφική.

Το γνωρίζουμε, τη ζήσαμε,την είδαμε.
Όπως είπε και ο Γιώργος Παπανδρέου το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ειναι πρόβλημα 10ετιων... Είμαστε και εμείς συμμέτοχοι.
Είτε μας αρέσει είτε όχι.
Και εμείς διογκώσαμε το κράτος, και εμείς δώσαμε μισθούς στα "golden boys" δυσανάλογους των προσόντων τους,και εμείς θέλαμε και πιέσαμε ώστε το παιδί μας να γίνει δημόσιος υπάλληλος... Να αποκατασταθεί επαγγελματικά...
Και τι καταφέραμε; Γεμίσαμε το κράτος πλεονάζοντες και άχρηστους υπαλλήλους και καταδικάσαμε ταυτόχρονα την νεολαία σε απραξία.
Και εμείς δώσαμε υποσχέσεις προεκλογικά που δεν τις τηρήσαμε.
Ο λαός ακουλούθησε τις ιδέες αυτές και το όραμα μας.
Και εμείς τι κάναμε για αυτο;;;
Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας...
Βλέπω σε αυτή την αίθουσα γύρω μου ανθρώπους απλούς, στελέχη, θεσμικούς. Ανθρώπους που αγωνίστηκαν, πάλεψαν έδωσαν μάχες. Κυνηγήθηκαν και φυλακίστηκαν για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Πάλεψαν για μια καλύτερη Ελλάδα.
Αυτό ειναι το ευχαριστώ;
Όταν το 2001 γράφτηκα στην Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. το έκανα συνειδητά.
Δεν είχα κανένα αυτοσκοπό ούτε προέρχομαι απο πολιτική οικογένεια.
Πίστεψα στο όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για ένα κράτος πρόνοιας, μια Δίκαιη κοινωνία για πλήρη διαφάνεια στους θεσμούς, για Συμμετοχική Δημοκρατία.
Αγωνίστηκα και εγώ από το μετερίζι μου όπως και εσείς άλλωστε.
Πετύχαμε και βοηθήσαμε το κίνημα να αναλάβει τις τύχες αυτής της χώρας.
Γιατί;
Όχι επειδή είμαστε πρόβατα, αλλά επειδή πιστέψαμε στο όραμα του Γιώργου Παπανδρέου.
Και το αποτέλεσμα ποιο είναι κύριοι;
Ψήφισε κανένας από σας αυτά τα αντιλαικά μέτρα που εφαρμόζοντε σήμερα;
Σπάσαν τα δάκτυλα μας να χειροκροτούμε τον Γιώργο Παπανδρέου να μας λέει οτι λεφτά υπάρχουν. ΠΟΥΝΤΑ;
Είχε χρέος να γνωρίζει.Αλλιώς μας κορόιδεψε.
Οι χειροκροτητές πεθάνανε.Και σας ρωτώ ευθέως...
Εσείς που αγωνιστήκατε τόσα χρόνια για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επικροτείτε αυτή την κατάσταση;
-Πως κοιτάτε στα μάτια την ΝΕΟΛΑΙΑ;
Τα παιδιά σας. Που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο;
Που η ανεργία έχει ξεπεράσει καθε όριο;
-Πως κοιτάτε στα μάτια τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣΤους γονείς σας. Που δεν μπορούν να ζήσουν με τις πενιχρές συντάξεις;
-Πως κοιτάτε στα μάτιa τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΤον άνθρωπο της διπλανής πόρτας,τον συγγενή σας που εαν δεν έχει κλείσει ακόμα την επιχείρηση του ζεί μέσα στην επαγγελματική αβεβαιότητα;
ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ;
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ;
Κύριοι όπως σας είπα και ποιο πρίν νιώθω συμμέτοχος από την στιγμή που και εγώ πίστεψα στο όραμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Που έγινα κοινωνός του προγράμματος και το μετέφερα έξω στην κοινωνία.
ΕΓΩ δεν ψήφισα κατι τέτοιο σαν αυτό που γίνετε σήμερα.
Ας αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες του. 

ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Συμμέτοχος σε αυτό το έγκλημα κατά της χώρας μας δεν θα γίνω κύριοι.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ μου οι ΙΔΕΕΣ μου και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μου δεν μου επιτρέπουν να συμβιβαστώ με αυτή την κατάσταση.
Καταθέτω ενώπιον σας την παραίτηση μου απο γραμματέας της Νεολαιας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γέρακα,λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών με την κυβερνητική πολιτική"

Ευχαριστώ
Φιλικά