Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

"Προσευχηθείτε για μας, καιγόμαστε", λένε επιβάτες στο φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic της γραμμής Πάτρα-Ιταλία με 478 επιβάτες -΄Ώρες αγωνίας - 150 άτομα σε σωσίβια λέμβο-ΒΙΝΤΕΟ με μαρτυρίες


12.50 Και Πατρινοί βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εννέα νταλίκες γνωστής εταιρείας από την Πάτρα βρίσκονται μέσα στο καράβι που φλέγεται. Ο 33χρονος Νώντας Βακρόπουλος έπιασε δουλειά στο πλοίο πριν από μια εβδομάδα. Είναι πατέρας ενός παιδιού και εργάζεται συνολικά δέκα χρόνια στα καράβια. Ο πατέρας του Παναγιώτης Βακρόπουλος ζει από τα ξημερώματα ώρες αγωνίας. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με το παιδί του αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Μίλησε στον Antenna και το Lepanto TV και περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο την αγωνία που ζει ο ίδιος, η σύζυγός του αλλά και η νύφη του. "Ελπίζω να πάνε όλα καλά" είπε προσπαθώντας ταυτόχρονα να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Από το πρωί είναι "καρφωμένος" στην τηλεόραση. Δεν έχει κανέναν άλλο τρόπο να μάθει έστω και μία πληροφορία για το παιδί του.
12.20 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού στην περιοχή βρίσκονται 8 παραπλέοντα πλοία. Από τους 478 επιβάτες 150 μετεπιβιβάστηκαν σε σωσίβια λέμβο εκ των οποίων 42 έχουν ανέβει στο Spirit of Pireus. Από τους επιβάτες οι 234 είναι Έλληνες.
11.34 "Έχει τσακίσει η ψυχολογία μας. Ο καιρός αγριεύει και τα πλοία δεν μπορούν να προσεγγίσουν" είπε σε δραματικούς τόνους στο NewsI tο Αλέξανδρος Βενιέρης, οδηγός ενός από τα φορτηγά που ταξίδευαν με το πλοίο. Όπως είπε, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη και όλοι προσεύχονται να κοπάσουν οι θυελλώδεις άνεμοι για να μπορέσουν τα πλοία να τους σώσουν.
30 από τους επιβάτες που κατάφεραν να μπουν σε σωστικές λέμβους έχουν ήδη διασωθεί από το φορτηγό πλοίο Spirit of Pireus, αναφέρει το Newsit. Κατά άλλες πληροφορίες συνολικά 150 άτομα επιβιβάστηκαν στη μία σωσίβια λέμβο και εν συνεχεία όλοι τους ανέβησαν στο φορτηγό πλοίο «Spirit of Piraeus».
11.20 "Το πλοίο ακόμα καίγεται. Μας έχει πνίξει η κάπνα Τα πλοία δεν μπορούν να μας πάρουν. Άνθρωποι έχουν ξεπαγιάσει, τρέμουμε"περιγράφει στο Mega επιβάτης του φλεγόμενου πλοίου, ο οποίος βρίσκεται στη γέφυρα, στην αριστερή πλευρά του καραβιού και αναφέρει ότι σε αυτή την κατάσταση βρίσκονται ανήμποροι, ηλικιωμένοι άνθρωποι και μικρά παιδιά". Όπως είπε την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά οι περισσότεροι κοιμόντουσαν και ξύπνησαν από τον καπνό.
11.05 Στους 478 ανεβάζει τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο το Υπουργείο Ναυτιλίας. Όπως μετέδωσε ο Δηmήτρης Καμπουράκης στο Mega η φωτιά έχει κάπως περιοριστεί.
10.55 Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ιταλό Πρωθυπουργό για την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic, όπως ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη.
10.35 To πλοίο των Μινωικών Γραμμών Europa όπως μεταδίδει το Mega δεν κατάφερε ακόμα να πλησιάσει το φλεγόμενο πλοίο. Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες με πολύ κρύο, μποφόρ και υψηλά κύματα. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι μέλος του πληρώματος του Europa, στο οποίο έχουν ετοιμαστεί καμπίνες για φιλοξενία διασωθέντων, έβαλε τα κλάματα λέγοντας "δεν μπορούμε να πλησιάσουμε".
10.30 Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου σε Κέρκυρα αλλά και Πάτρα να βρεθούν καταλύματα σε ξενοδοχειακές μονάδες για να φιλοξενήσουν τους διασωθέντες.
«Οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν το συνόλων των διασωστικών τους μέσων, αλλά η διάσωση δεν μπορεί να γίνει από αέρος» δήλωσε στο ΒΗΜΑFM ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας επίσης στο ΒΗΜΑFM είπε ότι «πρόκειται για ένα δύσκολο περιστατικό. Είμαστε σε επιφυλακή». Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει μεταβεί στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού προκειμένου να ενημερώνεται διαρκώς για την επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου ενώ για την πορεία της υπόθεσης ενημερώνεται και ο Πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν την κατάσταση.
ΩΡΑ 10:02 Από τους 466 επιβαίνοντες στο πλοίο οι 268 είναι Έλληνες. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης. Περίπου 150 επιβάτες βρίσκονται ήδη σε σωστιή λέμβο. Από αυτούς μόνον οι 35 έχουν επιβιβαστεί σε ασφαλές παραπλέων πλοίο.
ΩΡΑ 09:16 Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, πολλά αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι καταστροφές είναι μεγάλες, αλλά, ευτυχώς, έως τώρα δεν έχουν απειληθεί ανθρώπινες ζωές. Πάντως οι εγκλωβισμένοι στη γέφυρα του πλοίου επιβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι και με το τσουχτερό κρύο.
ΩΡΑ 09:04 Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη, πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών προσέγγισε στο φλεγόμενο πλοίο και έριξε στη θάλασσα σωστικές λέμβους, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν είναι εύκολο να κατέβουν από την γέφυρα του πλοίου οι εγκλωβισμένοι επιβάτες.
ΩΡΑ 08:47 Τουλάχιστον 200 επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι στη γέφυρα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ενώ από το σημείο ακούγονται συνεχείς εκρήξεις, με την φωτιά να μοιάζει να μην μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή (βρέχει και πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ) δυσκολεύουν την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων.
ΩΡΑ 08:37 Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, Καλημέρα, υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από μία γυναίκα, της οποίας ο πρώτος εξάδελφος, μαζί με τα παιδιά του, βρίσκονται αυτή την ώρα μέσα στο πλοίο. "Προσευχηθείτε για μας, καιγόμαστε", ήταν η δραματική τους έκκληση όπως μετέφερε συγκλονισμένη η γυναίκα στην τηλεοπτική εκπομπή, μεταφέροντας τα δραματικά δευτερόλεπτα που ζουν οι δικοί της άνθρωποι, μαζί με εκατοντάδες ακόμη.
ΩΡΑ 08.32 Τέσσερα συνολικά ελικόπτερα κι ένα C 130 θα απογειωθούν για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης, όπως ανέφερε στο Mega o Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Όπως είπε οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρόσθεσε πως η ελπίδα διάσωσης των επιβατών είναι κυρίως τα παραπλέοντα πλοία
ΩΡΑ 08:17: 110 επιβάτες έχουν μεταφερθεί στο πλοίο Spirit of Pireaus που πλέει στην περιοχή.
Πληροφορίες που μεταδίδουν επιβάτες με κινητά τηλέφωνα από τα κανάλια αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι τραγικές πάνω στο φλεγόμενο σκάφος και ότι η φωτιά εχει επεκταθει σε πολλά σημεία του πλοίου.
Ενώ το πλοίο βρισκόταν έξω από τους Οθωνούς, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής στο πάρκινγκ του καραβιού δυο φορτηγά έπιασαν φωτιά, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το πλοίο! Την ώρα εκείνη στο πάρκινγκ του πλοίου βρίσκονταν 222 αυτοκίνητα.

Λιγότεροι από τους μισούς επιβάτες κατάφεραν να μπουν στις σωστικές λέμβους, άλλοι μέσα στον πανικό τους έπεσαν στη θάλασσα και οι υπόλοιποι περιμένουν βοήθεια στη γέφυρα του πλοίου.
ΩΡΑ 08:12: Τρία πλωτά του Λιμενικού προσπαθούν να πλησιάσουν, όπως και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες αφού οι άνεμοι φτάνουν τα 8 μποφόρ και ίσως αργότερα να ενισχυθούν.
Δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο βρίσκεται και ένα φορτηγό πλοίο, που προσπαθεί να περισυλλέξει από τη θάλασσα τους επιβάτες που έπεσαν μέσα στον πανικό τους.
Στην περιοχή σπεύδει και ένα C130 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα καθώς και δυο Chinook.
Σε βοήθεια των επιβατών του πλοίου στην περιοχή πηγαίνουν και ιδιωτικά σκάφη από την Κέρκυρα.


ΩΡΑ 07:50 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκώνα.
Το υπό ιταλικής σημαίας πλοίο μεταφέρει 411 επιβάτες και 220 οχήματα -τα περισσότερα φορτηγά- και 55 άτομα πλήρωμα.
Oι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες έχουν φορέσει τα σωσίβιά τους και είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το σκάφος καθώς έχει δοθεί η εντολή από τον κυβερνήτη.
Δύο πλοία τα οποία πλέουν κοντά στο Norman Atlantic έχουν πάρει εντολή να φτάσουν κοντά του για να παράσχουν βοήθεια στο καιγόμενο σκάφος.
Πληροφορίες που μεταδίδουν επιβάτες με κινητά τηλέφωνα από τα κανάλια αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι τραγικές πάνω στο φλεγόμενο σκάφος και ότι η φωτια εχει επεκταθει και σε άλλα σημεία του πλοίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι επιβάτες πήδησαν στη θάλασσα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

«Κύριε πρωθυπουργέ, ο λαός πεινάει»

  οικονομία, φτώχεια, κρίση 

samaras-akropoli.jpg

Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην παρουσίαση του βιβλίου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τη συγγραφέα Cosmina Furchi Gliatas.
«Signor Presidente, la gente, il popolo, ha fame»
Κύριε πρωθυπουργέ, ξέρω ότι σίγουρα δεν με θυμάστε. «Γνωριστήκαμε» πέρυσι στο καφέ του Μουσείου της Ακρόπολης, στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του κ. Χ. Παναγιωτόπουλου. Θα ήθελα να σας μεταφέρω μια είδηση, που σίγουρα κάποια παρουσιάστρια δεν θα έλεγε ποτέ από το δελτίο. Ξέρετε, μερικοί πιστεύουν ότι δεν πρέπει να ασχοληθούμε με τον «κοσμάκη», όλο παραπονιέται ότι πεινάει και τον βρίσκουν αξιολύπητο - ότι είναι… άξιος μόνο για γιουχάισμα.
Για να μιλάμε για τον Εμπολα και την πείνα που αφορά μια λεγόμενη «τριτοκοσμική χώρα» επιτρέπεται. Αλλά μια ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Ελλάδα, αυτή η είδηση είναι «απαγορευτική», δεν έχει γκλάμουρ και θα στεναχωρηθούν ακόμα και οι εταίροι μας αν μάθουν ότι: στην Ελλάδα του 2014 «ο κόσμος πεινάει και κλέβει ακόμα και το λάδι από τους τάφους στα νεκροταφεία» . Αυτή τη συγκλονιστική είδηση μού την μετέφερε τηλεφωνικά η θεία μου, από το χωριό καταγωγής του συζύγου μου.
Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά; Θα σας θυμίσω το λεπτομερή διάλογο που είχαμε πέρυσι για να καταλάβετε.
Με ένα πλατύ χαμόγελο περνούσατε και σταματήσατε μπροστά μου και δίνοντάς μου το χέρι, ευγενικά μού είπατε: «Καλημέρα, όλα καλά;»  Από αμηχανία σας απάντησα στα ιταλικά: «Buongiorno, tutto bene, grazie». Και τότε κι εσείς, σε άψογα ιταλικά, (η αλήθεια πάντα να λέγεται), με ρωτήσατε αν ήμουν Ιταλίδα. Σας απάντησα πως «ναι» και ότι «ο σύζυγός μου είναι Έλληνας». Τότε, πάντα στα ιταλικά, με ρωτήσατε: «Από πού είναι;». Κι εγώ: «Από ένα χωριό κοντά στην Καλαμάτα”. Μου είπατε: «Από πού ακριβώς, πρέπει πάντα να είμαστε ακριβείς». (Τώρα που σας τα γράφω μου έρχεται στο νου ο διάλογος του κ. Καραμανλή με φαντάρους στο στρατόπεδο, αλλά είναι αλήθεια και υπάρχουν και μάρτυρες).
Σας είπα: «Είναι από τη Χώρα Μεσσηνίας». Κι εσείς απαντήσατε: «Πολύ όμορφη η Χώρα. Να είστε καλά, χάρηκα». Ύστερα προχωρήσατε προς τη θέση σας για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση.
Η συγκλονιστική είδηση που σας έλεγα λοιπόν προέρχεται από εκεί, από τη Χώρα Μεσσηνίας. Η θεία μου, όπως κάθε μέρα, πήγε στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι για τον σύζυγό της. Εκείνη την ημέρα όμως δεν μπόρεσε, γιατί της είχαν κλέψει το μπουκαλάκι με το λάδι που κρατούσε εκεί. Αργότερα διαπίστωσε ότι δεν έλειπε μόνο σε αυτή.
Μα από τον τάφο κ. πρωθυπουργέ; Δεν σας κρύβω ότι από τους κάδους έχω διαβάσει και έχω δει- εδώ και στην Ιταλία. Αλλά από τους τάφους, πρώτη φορά ακούω και σοκαρίστηκα. Η ίδια δεν παραπονέθηκε. Στο τηλέφωνο έκλαιγε και μου έλεγε: «πού έχουμε φτάσει παιδί μου, τέτοια πείνα ούτε στον πόλεμο τη θυμάμαι. Τι τραβάνε οι άνθρωποι!». Εφόσον είναι πεθαμένοι, έχουν λύσει το θέμα της πείνας. Έτσι προφανώς σκέφτηκαν αυτοί που πήραν το λάδι. Δεν γράφω «έκλεψαν», γιατί αυτό το ρήμα το χρησιμοποιώ για άλλες περιπτώσεις (π.χ. έκλεψαν το κινητό μου ή έκλεψαν τις οικονομίες του ελληνικού λαού).
Αυτοί που πήραν το λάδι, λοιπόν, δεν ήταν υπό την επήρεια κάποιας απαγορευμένης ουσίας, το πήραν γιατί πριν να έρθουν στις πλατείες για να διαμαρτυρηθούν για την ανυπόφορη κατάσταση και να τους χτυπούν τα ΜΑΤ, τους «κτυπάει» η πείνα που τους τσακίζει κυριολεκτικά τα κόκαλα και βιώνουν όλη αυτή την κατάσταση στο πετσί τους, αφού μόνο αυτό τους έμεινε. Όλα τα άλλα τους τα πήραν …τους τα «έκλεψαν». Το έκαναν για να προστατεύουν ότι πολυτιμότερο έχουν, τη ζωή τους, για να επιβιώσουν.
Γιατί όλα έγιναν «γι αυτούς, χωρίς αυτούς» και φορτώθηκαν στην πλάτη τους. Και τίποτα δεν έγινε «σεμνά και ταπεινά», όπως έλεγε η παράταξή σας, αλλά άκουσαν και από πάνω το χυδαίο και προκλητικό «μαζί τα φάγαμε». Ε όχι. Πεινασμένοι είναι, μίζεροι όχι.
Για μένα μίζεροι και άθλιοι είναι όλοι αυτοί που κατέβηκαν στην πολιτική για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους. Kαι τα διαμάντια της δημοσιογραφίας, που «θυσίασαν» την πένα τους για την «πολιτική τους πάρτη» και όχι για το καλό τού πολίτη, που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για να ενημερώνουν για το τι πραγματικά συμβαίνει και όπως ξέρετε η ενημέρωση είναι το παν…
Η γνώση, το μόνο όπλο στα χέρια τον λαών για να λάμπει η αλήθεια, γιʼ αυτό και τον θέλουν άοπλο και χορτάτο με το life style. Κύριε Πρωθυπουργέ, τώρα ξέρετε. Στα αγαπημένα μέρη σας, εκεί από όπου κατάγεστε, αλλά και όχι μόνο, οι άνθρωποι πεινούν, ο λαός πεινάει.
Κι αφού η πρώτη μας κουβέντα ήταν στα ιταλικά: «Signor Presidente, la gente, il popolo, ha fame» και δεν ζητά παντεσπάνι, αλλά ψωμί και οι πεθαμένοι δεν μπορούν να το προσφέρουν αυτό.
Και από την ιστορία ξέρουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από ένα λαό που πεινάει. Δανείζομαι τα λόγια σας για να κλείσω μερικά στόματα αναγνωστών που θα λένε ότι λαϊκίζω και ανήκω σε κάποιο κόμμα. Ένα έχω να πω: δεν ψηφίζω καν στην Ελλάδα.
Σας έγραψα για έναν απλό και μόνο λόγο: ενδιαφέρον και αγάπη προς αυτόν το λαό, αυτή τη Χώρα… γιατί θέλω να τη δω «λίγο ψηλότερα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα». Είμαι σίγουρη ότι καταλάβατε…
Δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά, 30 Σεπτεμβρίου 2011: «Μόλις χθες, κορυφαίος Γερμανός πολιτικός, και μάλιστα πρώην υπουργός των οικονομικών, είπε ότι με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο. Εγώ δεν φωνάζω δυο χρόνια τώρα; Φαίνεται ότι έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν. Μέσα τι θα γίνει. Εδώ, στην Ελλάδα, που δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Φτάσαμε στο σημείο ο κόσμος να μην ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. Και, δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση να μην καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος»
Από το 2011, «πριν δυο χρόνια» που λέτε - δηλαδή 2009 - συν τρία που πέρασαν από τις δηλώσεις σας, φτάσαμε στο 2014. Συνολικά 5 χρόνια. Σας πληροφορώ ότι ο ασθενής που λέγατε έχει πεθάνει και άλλοι πάνε και του παίρνουν το λάδι από το καντήλι του για να επιβιώνουν, πόσο λάδι έχει ακόμα …κανείς δεν ξέρει.
Ελπίζω να ήμουν ακριβής, όπως με συμβουλέψατε.
Grazie tante.
http://www.efsyn.gr/arthro/kyrie-prothypoyrge-o-laos-peinaei