Εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό. Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας". Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. [Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.............Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση (Translate)

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τίγρεις της Σιβηρίας πλησιάζουν το αυτοκίνητο ενός φύλακα στο Tiger Forest Park της Σιβηρίας

      Πηγή: REUTERS/Sheng Li



ΣΙΒΗΡΙΑ
Τίγρεις της Σιβηρίας πλησιάζουν το αυτοκίνητο ενός φύλακα στο Tiger Forest Park της Σιβηρίας, για να τραφούν. Περισσότερες από 800 τίγρεις, που είναι υπό εξαφάνιση, ζουν σήμερα στο πάρκο

Η λιτότητα αποτελείωσε την Ελλάδα....


Ανασκόπηση των λαθών που οδήγησαν την Ευρωζώνη βαθιά στην κρίση και τους λόγους για τους οποίους οι αναλυτές της δεν αισιοδοξούν για τη συνέχεια περιλαμβάνει στην καθιερωμένη έκθεσή της εν όψει της νέας χρονιάς η Moody’s.

Στο λεγόμενο outlook του 2012 για την Ευρώπη, η Moody’s κάνει λόγο για δημοσιονομικές «ασωτίες» και ανισορροπίες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των χωρών – μελών της Ευρωζώνης που προκάλεσαν και στη συνέχεια επιδείνωσαν την κρίση κρατικού χρέους.

Μιλάει ακόμα για ανικανότητα των Ευρωπαίων πολιτικών να αντιμετωπίσουν εγκαίρως και αποτελεσματικά την κρίση και προειδοποιεί ότι η κρίση επηρεάζει άμεσα τα 17 μέλη της Ευρωζώνης, αλλά εμμέσως και την υπόλοιπη Ευρώπη, για την οποία μάλιστα, όσο δεν επιλύεται η κρίση, «οι επιπτώσεις μπορούν να γίνουν το ίδιο σοβαρές».
Οι αναλυτές της  Moody’s θεωρούν ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ευρωζώνης τις ελλείψεις και σε νομοθετικό επίπεδο, φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι δεν υπάρχει ένας νομικός μηχανισμός, που θα επιβάλει στους επενδυτές το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, ένα βήμα απαραίτητο για να αρχίσει η χώρα να «ξεφορτώνεται» το τεράστιο βάρος του χρέους.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι «αν και η δημοσιονομική απειθαρχία αρχικά φαινόταν ότι είναι η βάση των προβλημάτων της Ελλάδας, η λιτότητα είναι αυτή που προκαλεί το μεγαλύτερο κακό, αυξάνοντας την ανεργία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ισπανία. Και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα, καθώς, παρά τα μέτρα, οι πληρωμές τόκων και κεφαλαίου παραμένουν σε μη βιώσιμα επίπεδα».
Η Moody’s εκτιμά πως «η έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας ήταν μόνο ένας από τους λόγους που προκάλεσαν την κρίση. Άλλοι λόγοι ήταν οι μακροοικονομικές ανισορροπίες και τα διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας μεταξύ των χωρών της Ευρώπης».
Σε ό,τι αφορά το «κλειδί» για την επίλυση της κρίσης, οι αναλυτές του οίκου είναι απόλυτοι και σαφείς. «Η Γερμανία οδηγεί τις επιδόσεις του συνόλου της Ευρώπης», επισημαίνουν.
Αλλά, σε κάθε περίπτωση, τα μέχρι σήμερα βήματα δεν είναι αποτελεσματικά. Η Moody’s υποστηρίζει ότι η πρόσφατη Σύνοδος της EE δεν επεφύλασσε καμία πρόοδο προς την επίλυση της κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη. Τα μόνα «φάρμακα» που διατέθηκαν είναι η δημοσιονομική ενοποίηση και η λιτότητα.
Αλλά, αν δεν αποφασιστεί  άμεση χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στρατηγική ανάπτυξης για το σύνολο της Ευρωζώνης, οι συνέπειες εντός του 2012 θα είναι δυσμενέστερες από αυτές του 2011!
Οι ηγέτες πρέπει να δράσουν άμεσα γιατί, όπως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι αναλυτές του οίκου, ο χρόνος τελειώνει.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Νέο μήνυμα από τους Anonymous προς τους Έλληνες




Με νέο τους μήνυμα-γροθιά στο Ελληνικό κατεστημένο, μέλη των Anonymous υποστηρικτές του #OpGreece ενημερώνουν τους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.
Μέσω μηνύματος στο Twitter, όπως μας έχουν συνηθίσει τα μέλη της παγκοσμίου φήμης χακτιβιστικής ομάδας με την έντονη δραστηριότητα, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση του κοινού παγκοσμίως, εκθέτουν ερωτήματα-διαπιστώσεις που πρέπει να βάλουν όλους μας σε σκέψεις.
Συγκεκριμένα στο μήνυμα τους αναφέρουν:

«Γειά σου Ελλάδα, σου θυμίζουν κάτι;
• 40% αύξηση των αυτοκτονιών
• 60% αύξηση της μετανάστευσης στο
εξωτερικό
• 18% επίσημη – 25% ανεπίσημη ανεργία
• Μισθοί και συντάξεις έγιναν φιλοδωρήματα
• Αντισυνταγματικά δάνεια και φόροι
• Πολιτικοί που ομολογούν την ανικανότητά τους αλλά δεν παραιτούνται
• Κυβέρνηση που δίνει λόγο μόνο στην τρόϊκα
• Κλέφτες πολιτικοί και το συνάφι τους ακόμα γυρνάνε ελεύθεροι
• Οι δημοκρατικές εκλογές τους φοβίζουν
• ‘Οποιος είναι απλήρωτος, διαφωνεί και απεργεί δαιμονοποιείται και καθυβρίζεται
• Το σχέδιό τους είναι: «διαίρει και βασίλευε»
• Τα μεγάλα ΜΜΕ παπαγαλίζουν την προπαγάνδα τους: «πλήρωνε, υποτάξου αλλιώς θα
έρθει η καταστροφή»
• Τα ΜΑΤ κερνάνε δακρυγόνα και ανοίγουνε κεφάλια
• Η αξιοπρέπεια κατέντησε άλλη μια λέξη στο κουρελόχαρτο που λέγεται Σύνταγμα
• Σου είπαν και εξακολουθούν να σου λένε ψέμματα
• Σου κλέβουνε το μέλλον
• Σου ξεπουλάνε την χώρα
• Ποδοπατούν την δημοκρατία
• Ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές σου;
• Πάλι θα τους ψηφίσεις;
• Ακόμα να τους στείλεις στο διάολο;
Είμαστε οι Ανώνυμοι – Είσαστε οι Ανώνυμοι –
Δεν συγχωρούμε ποτέ – Δεν ξεχνάμε ποτέ –
Να μας περιμένετε
twitter: @AnonOpGreece , @AnonGr , @OPGreece – facebook: Anonymous – #OpGreece»

[www.secnews.gr]

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

H Ε.Ε. στην αποδιάρθρωση, υποτάσσει τις μοιραίες και άβουλες πολιτικές ηγεσίες και καταδικάζει τους λαούς σε πολυετή ασφυκτική λιτότητα


Κακά νέα για τους λαούς της Ευρώπης

 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/12/2011 εφημερίδα Η ΑΥΓΗ της Κυριακής


Ενώ η κρίση μετατρέπεται σε νέο κύμα ύφεσης, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο, η Μέρκελ σύρει την Ε.Ε. στην αποδιάρθρωση, υποτάσσει τις μοιραίες και άβουλες πολιτικές ηγεσίες και καταδικάζει τους λαούς σε πολυετή ασφυκτική λιτότητα, εξέλιξη που θα ανακυκλώσει την ύφεση.
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες δεν συνιστούν διέξοδο, αλλά συντόμως θα αποδειχθούν νέος παράγων επιδείνωσης της κρίσης. Ήδη παρουσιάστηκαν ισχυρές τάσεις για "Ευρώπη πολλών ταχυτήτων". Οι ψηφίδες απομακρύνονται... Η επιδίωξη της Μέρκελ να μετατρέψει την Ευρωζώνη σε "γερμανική ζώνη" και "δημοσιονομική φυλακή" θα πολλαπλασιάσει τα αδιέξοδα. Η επιμονή της να μην αποκτήσει η ΕΚΤ καθοριστικό ρόλο οδηγεί σε τραγελαφικές αποφάσεις, όπως αυτή που απαγορεύει την απευθείας χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους από την ΕΚΤ και βάζει "μεσίτη" το ΔΝΤ.
Μαζί με την ύφεση έρχεται και η συρρίκνωση της δημοκρατίας. Τι άλλο σηματοδοτεί η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να παρακάμψουν τους λαούς και η τροποποίηση της Συνθήκης να γίνει με τη μέθοδο της Διακυβερνητικής; Τι άλλο σημαίνει η απόφασή τους να διασφαλίσουν συνταγματικά το νεοφιλελεύθερο φετίχ του "μηδενισμού των ελλειμμάτων" ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα εναλλακτικών πολιτικών; Γιατί να παραπέμπονται στο Ευρωδικαστήριο και να απειλούνται με κυρώσεις όσες χώρες παραβιάζουν τον "κανόνα των ελλειμμάτων" και όχι όσες παραβιάζουν τον κανόνα της κοινωνικής συνοχής; Γιατί η φτώχεια, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος να μη συνιστούν το διατακτικό ανάλογων "διώξεων";
Τον Μάρτιο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν τα μέτρα που δεν αρέσουν στη Μέρκελ. Μέχρι τότε μπορεί να έχουν συμβεί "ατυχήματα", όπως η αδυναμία της Ιταλίας να χρηματοδοτήσει το χρέος της. Η κοινωνική πραγματικότητα δεν χωράει στον γύψο του νεοφιλελευθερισμού. Οι ευρωπαϊκοί λαοί, καθένας στον χρόνο του και όλοι μαζί, θα απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται.
Χθες ο πρωθυπουργός συμμετείχε ως υπάκουος μαθητής του γερμανικού αναμορφωτηρίου. Κι όμως η χώρα μας, που επί δύο χρόνια έχει επιλεγεί ως πειραματόζωο γι' αυτά που αποφασίστηκαν χθες, μπορούσε να στείλει, με βάση τη δική της οδυνηρή εμπειρία, μήνυμα στους υπόλοιπους λαούς.


HAYGH

Κυριακή11 Δεκεμβρίου 2011


Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF 2011


Για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, το Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ και τη συμμετοχή δεκάδων ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της χώρας για την παροχή βοήθειας στα παιδιά που ζουν στη φτώχεια και υποσιτίζονται.


*δείτε και στο: 

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Να γίνει άμεσα Μαραθώνιος και να μαζευτούν τα χρήματα για να φτιαχτεί ο πρώτος μεγάλος ξενώνας Αστέγων


Πάνω από 20.000 οι άστεγοι στην Αθήνα χωρίς καμιά απολύτως μέριμνα 

φώτο: Πέτρος Αϊβαλής


Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των αστέγων στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα. Σε 20.000 υπολογίζονται σήμερα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή σε άδειες αποθήκες. Πολύ περισσότεροι βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την τραγική αυτή κατάσταση. Νοικοκύρηδες, μόλις χτες, φτάνουν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω της κλιμακούμενης ανεργίας, των ανύπαρκτων ή συρρικνωμένων εισοδημάτων
Είναι ο Παναγιώτης, ο Λεωνίδας, ο Λάμπρος. Ανθρωποι του μεροκάματου. Κάποιοι
με σπουδές, άλλοι με οικογένεια. Ελληνες "νοικοκυραίοι" που έμεναν στο νοίκι, ή πλήρωναν στεγαστικό. Η κρίση και η ανεργία τούς χτύπησε αλύπητα. Σήμερα είναι οι "νεο-άστεγοι". Η νέα γενιά του δρόμου...
"Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα καταντήσω έτσι. Εχω κλάψει πολύ. Ειδικά στην αρχή, όταν κοιμόμουν σε παγκάκι στο Σύνταγμα. Είδες πώς τα φέρνει η ζωή"; Συναντάμε τον 47χρονο Λεωνίδα στον ξενώνα αστέγων της ΜΚΟ "Κλίμακα". Πριν απολυθεί, δούλευε στην οικοδομή σε συνεργείο 60 ατόμων. "Μείναμε όλοι χωρίς δουλειά". Εφτασε να μην μπορεί να πληρώσει το νοίκι του, 280 ευρώ για ένα δυάρι στην Καλλιθέα. Οι γονείς του έχουν πεθάνει. Δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει κάνει οικογένεια. "Ευτυχώς τελικά. Το να βρεθείς άστεγος με αυτή την κρίση δεν είναι δύσκολο. Αν ζεις μόνο με το μεροκάματο και το χάσεις, τι θα κάνεις;".

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Απεργιακό μπαράζ σ' όλη τη χώρα δυναμικά οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν κατά της λεηλασίας της δοτής κυβέρνησης



Στην απεργία συμμετέχουν και διαδηλώνουν σήμερα Πέμπτη 1 Δεκέμβρη υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία, την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Τράπεζες, στη Ναυτιλία κ.ά.


Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στην απεργία.


ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ 
24ωρη απεργία προκήρυξε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία η οποία θα ξεκινήσει στις 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 της ίδιας μέρας. Ετσι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.




ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
- ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο 
- Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά
- Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00
- Τα τρόλεϊ από τις 08.00 έως τις 22.00
- Ο ΗΣΑΠ από τις 09:00 ως τις 21:00 αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη.
Το Μετρό δεν θα λειτουργεί τστο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, λόγω απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.
Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.


*από το: